Lopen dwars door Brugge

Sinds een paar weken zo nu en dan (veel te weinig) aan het lopen in Brugge, ergens met de vage bedoeling om Dwars door Brugge te lopen. Ik mik op de 16 km, maar zal misschien wel moeten settelen voor de 5 km. We zien wel. Anyway, het is heel tof lopen in Tilleghembos de zaterdag of de zondagochtend. Je treft er veel medelotgenoten aan. Doorheen het bos zijn er lussen, waardoor je zelf zo je afstand/tijd kan bepalen die je wil lopen, zonder altijd hetzelfde toertje te moeten toen. Rond het kasteel bvb, of voorbij de Trutselaar en zo helemaal de buitentoer van het bos. Het is een zachte ondergrond, wat het wat knievriendelijk maakt + je geniet er van zuivere boslucht en ’s morgen soms zo de zon die er nog moet doorkomen. Heel rustgevend. Aan de rand van het bos zijn er fiets- en autoparkings, rondomrond, voor het geval je het loopje naar het bos er teveel zou aan vinden.
Een andere plaats waar het leuk ’trainen’ is, maar wel van een heel andere aard is de looppiste van de hogeschool in Sint-Michiels (Rijselstraat), niet zover van het station. Een toertje is 400 meter, zo kan je makkelijk bijhouden wat je tijd en afstand is. Na 20 toertjes ben je wel een beetje tureluut, maar is wel iets waar je ook ’s avonds op je gemak kan lopen (iets wat ik in het bos niet meteen zou doen).
Nu nog een paar weken proberen te volharden, wie weet haal ik nog de 16? Hou deze blog in de gaten voor verder loopevoluties en eventuele knieletsels.:)

Het loopfestijn Dwars door Brugge gaat door op 10 mei. Meer info hierover op http://www.sport.be/runningtour/dwarsdoorbrugge/2009/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.