Onder de volle maan**

Vrijdagavond naar Luna piena in de Kerkstraat in Damme geweest. We hadden van vrienden al gehoord dat het er lekker was, dat moesten we dus eens uitproberen. We kregen een tafel juist naast de bar en de keuken en dat had zijn voor- en nadelen. We konden alles zien passeren uit de keuken maar waren ook getuige van de nogal bitse aanpak van de gastvrouw op het personeel.

Bij een glaasje prosecco kwam er als aperitiefhapje een bordje met daarop een kaasstrik, olijven en fetakaas, beetje mager eigenlijk. Als voorgerecht kozen we voor asperges, het is tenslotte het moment, die waren lekker gegratineerd met Parmezaanse kaas en werden opgediend met San Danieleham, verder kwam er ook nog ravioli met asperges en aspergesoep op tafel. Allemaal lekker maar toch beetje zware keuken.

Voor hoofdgerecht kozen we voor de specialiteit van het huis, risotto met kreeft en truffelschilfers, onze vriendin voor de ravioli maar dan als hoofdgerecht geserveerd. De risotto was lekker van smaak, je proefde de kreeftenjus die er in verwerkt was, en de halve kreeft was er mooi boven gedresseerd. De kreeft was een beetje droog, de risotto weer een beetje zwaar. Door de zware bereidingen was er niet veel plaats meer voor een dessert, alleen ik was de doorzetter en koos voor een tiramisu, die een beetje smaakloos was, de rest van het gezelschap voor een koffie en Irish coffee.

Mooi interieur, je kan ook boven zitten en dat is misschien een betere keuze. De plaats beneden is een beetje beperkt en wij ergerden ons een beetje aan het commentaar van de gastvrouw, die haar lange loshangende haar misschien beter in een staart had samengebonden.

De gerechten zijn mooi gepresenteerd, de smaken zijn ok maar het geheel is een beetje zwaar. Wel leuk om op de middag te gaan lunchen zodat je alles er nog kan af fietsen wanneer je bij mooi weer met de fiets naar Damme komt.

One response to “Onder de volle maan**

 1. Vrouwe Annemieke,
  Heer Filip,
  Ik ben voortdurend op zoek naar bloggers in het Brugse, maar om er eentje te vinden moet een mens geluk hebben. Ik denk dat ik er nu weer eentje gevonden heb en heb hem trouwens al meteen toegevoegd aan mijn ‘Medebloggers’.
  Ik zal hier eens meer op bezoek komen.
  Met vriendelijke groeten,
  De Drs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.