Ontbijten in Venice

Dinsdagmorgen gaan ontbijten in de vroegere Vineeto langs de Oude Burg. Vineeto was vroeger een wijnbar/restaurant maar nu overgenomen en je kan er nu ook terecht voor een ontbijt. Je hebt de keuze tussen drie ontbijtformules en wij kozen die van € 9,50. Daarvoor kregen we een vers fruitsap, thee of koffie, kaas, ham en broodjes.

Het fruitsap zat in een glas met 5 ijsblokken zodat er wat weinig plaats was voor het fruitsap die waarschijnlijk half vers, half brik was. We dronken koffie en een warme chocolademelk. Mijn tafeldame kreeg een grote kom warme melk met daarnaast een chocolaatje op een stokje die je dan moest laten smelten in de melk. Het chocoladestokje stond echter niet in verhouding tot de hoeveelheid melk zodat er van de chocoladesmaak niet veel terecht kwam, jammer eigenlijk.

Het ontbijt werd geserveerd in een drie etages tellende toren met bovenaan twee croissants die er heel bleek uitzagen en zwaar op de maag bleven liggen doordat ze niet luchtig waren. De middelste schaal bestond uit twee sneetjes kaas en twee sneetjes ham, voorverpakte confituur en choco en dito boter. Onderaan lagen twee mini maanzaadbroodjes en een in twee gesneden afgebakken frans broodje en twee witte boterhammen. Niets sprong er echt uit en smaakte ook zo. Met een paar simpele ingrepen kan je toch meer van het ontbijt maken zoals bij de bakker verse broodjes en croissants halen en het fruitsap persen op het moment dat het ontbijt besteld wordt en door het te serveren in een een hoog glas en zonder ijs want na een tijdje gaat je fruitsap gewoon waterachtig worden.

De manier van presenteren en het aanbieden van eenvoudige maar echt lekkere ingrediënten zorgen er nog altijd voor dat mensen terugkeren en genieten van hetgeen ze eten. Wie op verplaatsing gaat ontbijten doet dat omdat ze op zoek zijn naar iets anders dan wat ze thuis alle dagen hebben en daar moet meer op ingespeeld worden zonder overdadig te willen doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.