Koning in de Republiek…

Op zwoele zomerse avonden is het heerlijk zitten op het binnenterras van De Republiek in de Sint Jakobsstraat. Het is een plek waar jonge mensen samenkomen voor ze naar een fuif vertrekken of gewoon af spreken om de avond door te brengen. Ook de oudere generatie zakt af naar De Republiek, daar zorgt vooral de naastliggende bioscoop Lumiére voor, die vooral alternatieve films op het programma zet.

De ongedwongen sfeer, jonge bediening en de vele coctails zijn er de troeven, je kan ze zelfs per liter bestellen als je in gezelschap bent. Het huismerk is de rum van Havana Club, een van de oudste rum-merken en in de VS nog altijd niet mag verkocht worden, maar in Europa zeer populair is geworden.

 Op de kaart staan ook een heleboel hapjes en snacks zodat je er een hele avond kan vullen. Het grote terras is de aantrekkingspool en verdubbelt de capaciteit van de zaak, het is volledig ingesloten en dus altijd een paar graden warmer en windstil. Het is er leuk zitten om naar de mensen te kijken en oude bekenden tegen te komen. Een van de hipste café’s van Brugge…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.