Eten bij Aneth***

Gisteren zijn we gaan eten bij Aneth, een restaurant aan de Maria van Bourgondiëlaan. Het is een klein restaurant met slechts zeven tafeltjes en in een zaaltje nog een grote tafel. Aneth is bekroond met een Michelinster en de kok behoord tot de Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Het interieur is monotoon ingericht, de muren en het tafellinnen hebben dezelfde beige tinten. De meisjes die opdienen zijn vlot en vriendelijk en zijn heel aanwezig in de zaal. Als huisaperitief kregen we een Duitse schuimwijn van Rieslingdruif en hapjes als gemarineerde zalm, tomatensapje met wasabischuim (lekker!) en een eitje met truffelaroma. Als warme hapjes kregen we een kaas/hamkroketje (niet overtuigend) en een espuma van asperge met stukjes tarbot (super lekker!)

Als eerste voorgerecht kregen we een rundstartaar met oestermayonnaise en een courgetterolletje opgevuld met pickles, dat laatste was heel zacht en lekker van smaak, de mayonnaise mistte de oestersmaak.

Het tweede voorgerecht was een capuccino van kreeft met schuim van malt whiskey, die bij Annemieke een beetje overheersend was, bij mij niet zo maar mijn portie was ook beduidend kleiner dan de hare…

Als hoofdgerecht kregen we de langzaam gegaarde tarbot met kalfsjus, wortel- erwtenpuree en een aardappelpuree waar een beetje overbodig drie dikke frietjes op lagen. De kalfsjus was heerlijk van smaak en hoewel de combinaties een beetje raar lijken, was het toch zeer smaakvol, vooral de vis blonk uit.

De supplementaire kaasschotel hadden we ook gekozen en kregen een vijftal kaasjes waaronder een schimmelkaas uit Gent, vijgenconfituur en kaaskrokantjes die een beetjezacht waren geworden, misschien door ze in een doos te bewaren. Als dessert kregen we een marquise van donkere chocolade met frambozencoulis, een klassiek gerecht dat soms wat overweldigend overkomt. Bij de koffie kregen we nog verschillende snoepjes en proevertjes waaronder een creme brulée, waarvan de bovenlaag niet meer warm was, en kleine oliebolletjes. Ook een klein bolletjes ijs in een minihoorntje kwam op tafel. Daar stokte ook de bediening een beetje want de kleine dessertjes werden niet meer aangekondigd wat de ganse avond wel het geval was. Zo was het gissen naar de kleine milkshake en de smaak van het ijsje…

De eindrekening klokte af op €215, we hadden een kleine drie uur getafeld, we gingen dan ook naar huis met een beetje gemengde gevoelens, we waren een paar keer verrast geweest door smaken en combinaties maar het overheersde niet. Tussen restaurants met een Michelin quotering zijn er nu ook eenmaal verschillen.

One response to “Eten bij Aneth***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.