Dagschotel in The Shady*

Deze middag met daddy en Marieke gaan lunchen in The Shady, een restaurant langs de Sint Pietersgroenestraat, buiten het centrum , rechtover het vroegere slachthuis.

In die straat zijn verschillende groothandels in fruit, groenten, vis en vlees gevestigd, het is dan ook meestal een af en aanrijden van vrachtwagens in de straat. Dat bepaald voor een groot stuk ook het klantenbestand van The Shady, handelaars, zakenlui, werknemers van de gevestigde bedrijven, ze zijn er allemaal kind aan huis, ook om aan de toog een pintje te drinken. Dat de bediening gedaan wordt door twee knappe dames nemen ze er maar al te graag bij. Het restaurant moet het ook hebben van deze klanten, de buurt is niet gezellig en er komt geen enkele toerist in deze buurt.

Je kan aan de kaart eten in het achterste gedeelte van de zaak, die anders is aangekleed. In het gedeelte vooraan serveren ze de dagschotels (€11), die vandaag bestond uit een kervelsoep met brood en gyros met rijst. De soep was lekker van smaak maar niet erg gebonden en werd uitgeschept midden in de zaal uit een warmhoudpot. De gyros en de rijst kon je omschrijven zoals je gyros en rijst krijgt wanneer je in een school of andere grootkeuken eten op je bord krijgt. Van elk een schep en doorlopen, zo kwam het ook bij ons over. Inspiratieloos, geen bordschikking, niks. Gewoon opscheppen en serveren, en dan te denken dat met een gewone serveerring er alles al anders had uitgezien. Meer valt er niet over te zeggen eigenlijk.

Marieke had een slaatje met kip gekozen dat ze tot een kinderportie hadden herleid, wat wel sympathiek was. Het slaatje zag er weliswaar anders uit dan gedacht, de kip bleek kalkoen te zijn die reeds gebakken in fijne sneetjes was gesneden en zo over de sla was gedresseerd. Ik had gedacht dat er blokjes kippewit gingen bij zijn die nog warm waren, niet dus… De kalkoen was ook niet kraakvers meer.

Op de bediening zelf viel niets aan te merken, vlot en vriendelijk. Wat wel opviel is dat kennissen of familie van de uitbaatster  in en uit lopen, achter de bar gaan, zodat je na een eindje niet meer weet hoe de bediening in elkaar zit, het komt een beetje rommelig over.

Dat is dus het adres waar dezelfde klanten iedere middag komen om vlug iets te eten en daarbij niet letten hoe het op hun bord komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.