Tante Marie in Brugge** (bis)

Deze middag hebben we ons op het terras van Tante Marie op de Vismarkt geïnstalleerd. Je kan zowel aan de kant van de vismarkt als aan het Huidevettersplein zitten. Het concept en de kaart zijn hetzelfde als in Damme, je vindt er ondermeer de drie hartige hapjes terug, verschillende pasta’s en natuurlijk de desserts en koffie’s.

Als suggestie stond er een bouillon van vis van de vismarkt met lagoustines en mosselen op het bord. De keuze was dus vlug gemaakt, leuk dat ze dat op de kaart zetten, gezien de ligging. Marieke nam de kaaskroketten van de kindergerechten.  Bij het aperitief namen we ook nog enkele warme hapjes, die niet meer waren dan gefrituurde loempiatjes, garnaalballetjes en in plaats van de Breydelhamkroketjes die op de kaart stonden, bitterballen. Er waren ook nog twee kippevleugeltjes bij.

Na een hele poos te hebben gewacht, niet erg het was mooi weer en veel passanten, kwamen twee mooie blauwe, ouderwetse potjes op tafel die rijkelijk gevuld waren met verschillende soorten vis, mosselen, een lagoustine en fijngesneden groentjes. Het gerecht smaakte lekker en was ruim voldoende.

 Toen alles op tafel stond kreeg de (onervaren?) ober in de gaten dat we nog geen bestek hadden, hetgeen hij dan direkt kwam brengen. Ondertussen was er een tafeltje naast ons komen zitten met twee dames, die de hartige hapjes bestelden, aangekondigd met sla en brood. Toen we al aan ’t eten waren hebben we zelf ook brood moeten vragen, blijkbaar vergeten, we kregen een mandje met vijf kleine ciabattabroodjes, die nog warm waren maar zonder boter. De kaaskroketten waren lekker en geserveerd met couscous, iets anders dan frietjes maar niet evident met kinderen denk ik… De tafel naast ons werd ook bediend maar zonder de sla en het brood, wat de dames dan ook moeten vragen hebben.

Als je de snelheid en de efficientie gewoon bent van in Damme weet je dat hier nog veel werk aan de winkel is, temeer er bijna geen bezetting was en ik toch een vier a vijftal personeelsleden heb gezien. De bediening moet veel meer dingen zien en aanvoelen, zoals op tijd lege glazen wegnemen, bestek voorzien en dranken aansluitend aan de maaltijd brengen. Ze zijn nog maar open, het zal wel goed komen zeker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.