Geperste kop in Sint Michiels…****

Gisteren is langs de Astridlaan, Tête Presseé geopend. Het is een eethuis/winkel die uitgebaat wordt door Pieter Lonneville en zijn vrouw. Pieter is de vroegere chef van restaurant De Witte Raaf in Brugge.  Het eethuis is ondergebracht in een oude beenhouwerij die al een tijdje stond te verkommeren. Het gebouw werd binnenste buiten gekeerd en verbouwd tot een grote ruimte met veel lichtinval.

Je komt binnen via de winkel, waar je verschillende kant en klare bereidingen kan kopen. Sausjes, desserts, gepekelde zalm, tête presseé, meloenbolletjes, koude schotels,… Eigenlijk alles om je eigen maaltijd samen te stellen en dan mee te nemen naar huis.

Discreet afgescheiden loopt de winkel over naar het eetgedeelte. De open keuken staat er centraal, er is een bar rond gebouwd waar de gasten kunnen aanzitten en zo alles kunnen zien wat er in de keuken gebeurd. Een beetje meer apart staat een grote, hoge tafel waar tien gasten kunnen aanzitten.

Omdat er tot het laatste moment nog hard is gewerkt om alles af te krijgen zijn ze het weekend begonnen met één menu. De bedoeling is om telkens vier voor-, vier hoofdgerechten en vier desserts aan te bieden aan de klant, waaronder telkens een vis-, vlees- en vegetarisch gerecht.

We begonnen met een sherry en martini waar we beiden de stukjes tête presseé missten, toch het handelsmerk van de zaak en een lokker om straks een stukje mee te nemen naar huis… Daarna kregen we een thee van tomaat met artisjok en gegrilde tongschar. Heel lekker en licht, het smaakte heerlijk. Op de lange bar stonden ook mandjes met zelfgebakken brood die heel mooi gebakken was en met de licht gezouten boter heel lekker smaakte. Op een oude kapblok kon je de broden zien liggen, en je kan in de winkel ook enkele sneetjes mee doen naar huis.

We gingen verder met de kalfskraai of onglet met een aardappelmousseline en een hele smaakvolle jus en gebakken zwezeriken. Een mooie portie en werkelijk heel erg lekker. Als dessert was er chocomousse met ananas, geschept uit een immense pot. Daarna dronken we ook nog een koffie waar we een zelfgebakken madeleintje bijkregen.

Nadat we in de winkel nog een paar dingetjes gekocht hadden kwamen we buiten met een rekening van €107. De menu bestond uit de drie gerechten en kostte €20 wat een koopje was, als je de kwaliteit van de produkten en presentatie zag. Wijn kan je enkel per glas krijgen en wisselt volgens de seizoenen en maaltijden, wij betaalden €4,50 per glas, koffie was €2,50.

Een echte aanwinst voor de buurt want goeie eetgelegenheden zijn er dun bezaaid, ook de winkel is ideaal om ’s avonds vlug eens binnen te springen wanneer je niets in huis hebt. ’s Avonds zijn ze open vanaf 10 personen zodat je inneens een persoonlijke kok hebt wanneer je geen zin hebt om met zo’n groot gezelschap in je eigen living te zitten en de dag er na af te wassen…

Wanneer ze op kruissnelheid komen zal het drummen worden om er ’s middags iets te kunnen eten, wij gaan er alleszins nog langsgaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.