Oesters en kreeft bij Raymond****

Een tijdje terug zijn we op het terras belandt van Brasserie Raymond, gelegen aan de Eiermarkt. Het is een mooie zaak, die diep doorloopt en nog de authentieke brasseriesfeer uitstraalt door de inrichting en de bediening.

We installeerden ons op terras en ons oog viel op de zeevruchtenschotel waar voor €118 ook een fles champagne inbegrepen was, een koopje dus 🙂

Bij het aperitief kregen we lekker brood en een potje rilettes, mijn persoonlijke favoriet. De dame van de bediening deed even navraag in de keuken of alles nog voorradig was, een teken dat ze bezig zijn met hetgeen ze op tafel zetten. Er waren geen platte oesters meer, enkel creuses maar dat was geen probleem voor ons.

De schotel bleek reusachtig te zijn, met bovenaan een kreeft, twee tomaten met garnalen en gerookte zalm. Dat op zich was al een hoofdschotel! Onderaan lagen nog lagoustines, die nog lauw waren en heerlijk smaakten, samen met mosselen, wulloks, venusschelpen, oesters en krabbenpoten. Meer dan een uur zijn we er aan bezig geweest en we hebben niet alles op kunnen eten maar het smaakte ons enorm, samen met de champagne, die ook heel lekker was.

Weer een ervaring rijker gingen we naar huis, het blijkt nog maar eens dat wanneer je alles verzorgd en verse ingrediënten serveert, je niks fout kan doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.