De Schaar***, altijd lekker…

Restaurant De Schaar ligt aan de Coupure in Brugge, een beetje buiten het toeristisch centrum en dat is ook een van hun troeven… Ze beschikken aan de overkant van de straat over een mooi terras aan de waterkant, waar het bij valavond heerlijk zitten is bij de ondergaande zon. Ook de omgeving is er leuk, met de jachthaven naast de deur en het beeld van Marieke uit het liedje van Jaques Brel.

Er is een vaste kaart en wisselende suggesties, naargelang het seizoen. Hun specialiteit zijn de grillades van ondermeer entrecôte, gamba’s en lamskroon.

Wij kozen voor de gegrilde sardines, mosselen op provencaalse wijze (met paprika en provencaalse kruiden) en scampi’s in de look. Alle voorgerechten waren voortreffelijk, de sardines deden denken aan ’t warme zuiden, de mosselen origineel als voorgerecht.

Als hoofdgerecht ging onze voorkeur uit naar de spies van diverse visssoorten met pasta, spies van konijn met couscous en groentjes en de entrecôte met bearnaise en frietjes. De spies van konijn was origineel, een eigentijdse wijze van konijn eten, de visspies was onder meer met tonijn, zalm en scampi, en daar zat het een beetje fout omdat de verschillende vissoorten ook een verschillende gaartijd hebben en dat kan je bij een spies moeilijk benaderen aangezien alles tegelijk op de grill komt. Zo was de tonijn te ver gegaard.

We sloten af met een dame blanche en een millefeuille met frambozen en banketbakkersroom. Wij dachten aan een bladerdeeggebakje (millefeuille) maar het werd een torentje van twee platte koekjes, de omschrijving was dus een beetje misleidend.

De bediening is professioneel en strak, de keuken klassiek, je komt er altijd tevreden buiten… Probeer op een zomeravond op ’t terras de gegrilde gambas te eten met een koel glaasje witte wijn, je waant je op vakantie in eigen stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.