Crisisschuimpjes…

In tijden van economische crisissen moeten we inventief zijn en zo weinig mogelijk proberen weg te gooien… Wanneer je eiwitten over hebt omdat je alleen de dooier hebt gebruikt kan je die natuurlijk invriezen maar je kan er ook heerlijke schuimpjes of meringues van maken.

Voor acht eiwitten heb je 500gr poedersuiker nodig, je klopt eerst de eiwitten zeer stijf en daarna voeg je voorzichtig de poedersuiker toe, let daar bij op dat het eiwit niet invalt en stevig blijft. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit vormpjes naar eigen inspiratie, maak hoedjes of langwerpige schuimpjes tot de bakplaat vol ligt, vergeet geen bakpapier te gebruiken of de plaat in te vetten.

 Meringues moeten lang bakken op een lage temperatuur, stel de oven dus in op 100°C en reken op een uur tot anderhalf uur bakken. De schuimpjes zijn het lekker wanneer ze nog wat smeuiig zijn van binnen, dat hangt af van de baktijd, en kan je best na een uurtje bakken eens uittesten.

Je kan ze aanbieden bij de koffie of gebruiken als versiering bij een ijsje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.