Een dagschotel bij Kok au Vin

Maandag met daddycool en Marieke naar de Kok au Vin in de Ezelstraat geweest. Daar kan je elke maandag, dinsdag en vrijdag terecht voor een lunch aan €12.

Maandag bestond de lunch uit een minestronesoep en een visslaatje met tomaat en krielaardappeltjes. Marieke heeft een garnaalkroketje gegeten.

De minestronesoep was een beetje te weinig gekruid met peper maar dat is naar smaak natuurlijk. De groentjes die er in zaten kwamen waarschijnlijk uit de diepvries. Bij de soep kregen we lekker en knapperig ciabattabrood en daarbij een potje rillettes van varkenvlees, heel erg lekker. De hoofdschotel bestond uit twee halve tomaten met daar op een quenelle vissalade, zelfgemaakt met ei, ajuin en bieslook. Daarrond lagen gefrituurde krielaardappeltjes. Lekker gerecht en aangepast aan ’t warme weer!

De garnaalkroket van Marieke was lekker smeuiig van binnen zoals het hoort en vergezeld van een gemengd slaatje, gefrituurde peterselie en gepelde grijze garnalen.

Het restaurant kent een vast publiek voor zijn (dag)schotels en ook toeristen vinden er hun weg naar toe. De bediening is correct en vriendelijk, de kaart bestaat voornamelijk uit visgerechten maar ook vlees vind je er terug samen met de onvermijdelijke coq au vin…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.