Ontbijten in de zon…

Na een tegenvallend bezoek aan Het dagelijks brood in de Philipstockstraat, nieuwe meisjes die opdienen en duidelijk ervaring en routine missen, trokken we een beetje ontgoocheld naar een ander adres om te ontbijten op een zonnige zondagmorgen. Het werd uiteindelijk bakkerij Van Mullem in de Vlamingstraat, rechtover de schouwburg. Er staat een terras buiten en ’s ochtends kan je daar genieten van de eerste zonnestralen.

Het interieur is eerder klassiek en chique maar de boterkoeken, pistolets en taartjes zijn werkelijk om duimen en vingers bij af te likken! Op zondagmorgen is het er altijd een volkstoeloop van mensen die verse broodjes op de tafel willen (let wel, je kan er geen gewoon brood kopen). Ze werken er nu zelfs met een nummersysteem om het wachten tot een minimum te beperken.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het ontbijt ter plaatse te nuttigen, je hebt de keuze tussen verschillende formules, gaande van een mini-ontbijt tot het copieuze champagne-ontbijt. Leuk is ook dat er een kinderontbijt is voorzien. Daarnaast kan je nog verschillende dingen apart bijbestellen, zoals een perfect zachtgekookt eitje (voor €1, klein verschil met het dagelijks brood waar je €1,90 betaald) of een pistolet met kaas/ham en ander lekkers.

Je krijgt dan een kannetje koffie waar je minstens twee koppen kan uit drinken, knapperige pistolets, croissant en boterkoek naar keuze, naar gelang  de formule die je hebt gekozen.

Leuk om weten is dat het gebouw een voorgeschiedenis heeft en dat de overgrootvader van de huidige bakker daar begonnen is met de bakkerij en dat ene Frank Lateur (Stijn Streuvels) daar de stiel van banketbakker heeft geleerd. Ontbijten in stijl in een gebouw met een verleden, wat wil je nog meer?

One response to “Ontbijten in de zon…

  1. Kan je hier ook reserveren? Ik zoek een leuk plekje om te ontbijten op een zondag morgen waar het gezellig en goed is en dicht bij de markt gelegen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.