Een slag van de molen…**

Dit weekend zijn we met vrienden gaan eten in De Kruier, een restaurant in Ramskapelle, makkelijk te vinden want de molen bepaalt al van ver het uizicht van het dorpje. Het interieur is klassiek en landelijk, de tafeltjes staan redelijk dicht bij elkaar en toen we om kwart voor acht binnenkwamen zat het al zo goed als vol. De kaart is beperkt en we kozen voor een aardappel met garnalen en een saus van bisque en een slaatje met garnalen. Voor het hoofdgerecht vielen we alle vier voor de patrijs met boschampignons.

Bij het huisaperitief kregen we een bordje gedroogde ham. In de open keuken kan je alles volgen en de beheerste drukte valt op, er wordt niet veel gepraat, iedereen kent duidelijk zijn taak. Ook de bediening verliep zo goed als vlekkeloos.

Op tafel verschenen ondertussen de voorgerechten, de garnalen werden mooi gepresenteerd in een glas. Onderaan een aardappelmousseline met bieslook, erbovenop en royale portie garnalen, apart een kannetje opgeschuimde saus. De saus had wel meer weg van een lichte roomsaus dan van bisque maar smaakte heerlijk, eenvoudige ingrediënten van topkwaliteit, altijd een succes… Ook het slaatje met garnalen was groots van smaak, tussen de garnalen zaten enkele superexemplaren!

Het hoofdgerecht was iets minder, de (voorgegaarde?) patrijs was een beetje taai en aan de droge kant, de knolselderpuree er bij smaakte wel heerlijk evenals de puree. De champignons en het roomsausje maakten het gerecht af, Annemieke vond dat er wat meer paddestoelen bij mochten. In aparte potjes werd de rest van de patrijs en puree geserveerd, op een warmhoudplaat. Beetje jammer van de patrijs, nog erger vonden we dat de tafel naast ons  een halve limousinsteak terug naar de keuken ging omdat de twee dames het niet meer op kregen. Het vlees zag er overheerlijk uit en perfect gebakken, dat moeten we de volgende keer zeker proberen.

Als dessert namen we nog een café glacé en een chocomousse. De café glacé was een beetje aan de slappe kant, de chocomousse was zelf gemaakt maar niet super. Daarna hebben we ook nog koffie en thee genomen, de Irish coffee lieten we aan ons voorbij gaan, er gingen wel zeer royale porties whiskey in…

Lekker en leuk adres met een vlotte service ondanks het feit dat het helemaal vol zat, hier komen we zeker nog eens terug. De vaste waarden van de kaart zoals de Limousin steak en de paling hebben ze zeker onder controle en zijn ongetwijfeld verrukkelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.