Genieten in de Ardennen*****

Dit weekend zijn we met vrienden naar de Ardennen getrokken voor een wildweekend. Een paar weken voordien hadden we op internet wat rondgekeken voor enkele leuke adresjes en opeens kwamen we een beetje op goed geluk terecht bij La table de Maxime, verborgen in het kleine dorpje Our.

La table de Maxime is pas enkele maanden open, maar de jonge Maxime kan al mooie geloofsbrieven voorleggen. Zo werkte hij de afgelopen vier jaar als sous-chef bij Geert Vanhecke van de Karmeliet.

Het hotel-restaurant is ondergebracht in een gerenoveerde schuur waar alleen de houten dakgebintes nog herinneren aan hoe het vroeger moest geweest zijn. Binnen is alles sober en stijlvol ingericht met in de zaal een open haard, speciale lampen in papier maché en goedzittende stoelen aan tafel.

De kamers zijn in dezelfde stijl en tot in de puntjes afgewerkt. Enkel de kamer boven de keuken is een beetje lawaaierig maar voor de rest hoor je alleen de stilte en de koeien op de nabijgelegen velden.

Er is niet echt een half pension formule, de kamer is met ontbijt en ’s avonds kan je er aan de kaart eten of voor het seizoensmenu kiezen. Je bepaalt zelf het aantal gangen en of je voor de begeleidende wijnen kiest.

De gerechten zijn werkelijk top en van hoogstaande kwaliteit, wij aten onder meer een terrine van ganzenlever, sublieme tongfilets en hert. Ieder bord was af en van een zeer hoog niveau, de prijs soms bijna belachelijk laag voor hetgeen je kreeg. In onze streek ligt de prijs van dergelijke gerechten 25 a 30% hoger. Voor het vijfgangen menu betaalden we met de wijnen inbegrepen €70.

 De tweede avond stelde de zaalverantwoordelijke een driegangenmenu voor  en kregen we tonijn die smelte op de tong, opgevulde fazant met ganzelever en gebakken ananas.

Als ontbijt werd niet gekozen voor een buffet maar word je aan tafel bediend en krijg je een mandje vers brood, croissants en chocoladekoeken. Je krijgt ook een bordje met kaas en gerookte ham, vers fruitsap en een eitje naar keuze klaargemaakt.

Alles is goed op elkaar afgestemd, de gerechten harmonieus, het personeel zeer vriendelijk en attent. Voor Luca, de jongen van zes die meewas, zorgden ze telkens voor een aangepast gerecht en kon hij tijdens onze langere maaltijd wat tv kijken in een bovenliggend kamertje.

Dit is een adres om te koesteren en telkens terug te keren en te genieten van het lekker eten tegen een meer dan betaalbare prijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.