Kerstmarkt in Brugge

Vanaf volgende week vrijdag (20 november) is de kerstmarkt en de ijspiste weer open. Nieuw is dat er dit jaar ook verkoopsstalletjes staan op het Walplein, naast de lokaties op de Markt en het Simon Stevinplein.

Het concept blijft hetzelfde, je kan je al dan niet laveloos drinken aan de kraampjes met jenever en glühwein of je honger stillen met een reuzebraadworst of tartiflette of ander lekkers…

De ijspiste heeft dit jaar een nieuwe verlichting die ze vandaag nog volop aan ’t installeren waren, ook de traditionele kerstboom op de piste is vervangen.

af 012

Leuk is wel dat nu ook het Walplein een kerstmarkt(je) heeft. Het is een van mijn favoriete pleinen met een mooie besloten ligging. Bovendien is aan dit plein de brouwerij De Halve Maan gelegen, die de Brugse Zot brouwt. Spring er eens binnen om er een ongefilterde Brugse Zot te drinken, heel erg lekker!

De kerstmarkt in Brugge heeft een beetje hetzelfde als al de andere kerstmarkten, leuk om een keertje te doen of een plaats om af te spreken met vrienden maar na één keer heb je het wel gezien.

 

2 responses to “Kerstmarkt in Brugge

  1. Verlichte ijspiste is prachtig ! Vooral ook degrote ‘krans’ op het binneplein van het ZIlverpand en de prachtige motieven op de eiermarkt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.