Proevertjeswandeling in de week van de Smaak

Deze namiddag hebben we de proevertjeswandeling ‘Turks Fruit in Brugge’ gewandeld, uitgestippeld door De Gidsenkring van Brugge in het kader van de week van smaak. Gastland dit jaar is Turkije.
De bedoeling was om zoveel mogelijk te zien waar Brugge gelinkt is aan Turkije en om ook hier en daar te proeven van de Turkse keuken en drank. In de praktijk draaide het iets anders uit. Het was op zich wel een gezellige wandeling en het weer viel ook wel goed mee. Maar inhoudelijk had de wandeling eigenlijk niet zoveel te bieden. Dit zal voor een stuk wel te maken hebben met het feit dat er eigenlijk niet zo heel veel links zijn tussen Brugge en Turkije… We zijn uiteindelijk gestopt in :
– Crown Plaza voor Turks fruit
– bij Cuvée voor Libanese wijn, omdat ze eigenlijk geen Turkse wijn hadden
– bij antiquair Michot, wat eigenlijk wel wat vreemd was, want zijn specialiteit is chinees porselein
– bij de beenhouwerij in het suvéestraatje, waar we potjesvlees proefden, wat qua bereidingswijze Turks zou geïnspireerd zijn ???
– de tapijtwinkel, dit is een nieuwe winkel in de Suvéestraat, waar we zijdetapijten uit Turkije konden bekijken, dit was de meest interessante en relevante stop
– het Hemelhuis met Turks bad, maar dan van buitenaf, gezien het te druk binnenin in was, jammer, want ik had wel graag het Turks salon gezien.
– een beenhouwerij in de Langestraat, die een paté had gemaakt met Turks fruit in verwerkt. Dit leek mij een beetje een commerciële stop, niet echt relevant binnen de wandeling + bleek dit ook de zoon te zijn van een gids uit de kring.
– om te eindigen met koffie met wat zoets in de Ravenstein. Leuke afsluiter wel, maar opnieuw eigenlijk wel niets met Turkije te maken.

Conclusie, qua proevertjes alvast een vol programma, maar qua inhoud rond Turkije en Brugge wel wat magertjes. Prijs was 10 euro per persoon voor niet-leden, 8 euro per persoon voor leden van de Gidsenkring.

Meer info over deze wandelingen Turks Fruit (nog op 18 en 21 november) of andere activiteiten van de Gidsenkring op www.gidsenkringbrugge.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.