Zeno, meer dan lekker****

Vorige week zijn we gaan eten in restaurant Zeno, in de Vlamingstraat. Het is nog maar enkele jaren open maar het pand werd vroeger ook als restaurant uitgebaat. Voorheen was hier de Red en in een verder verleden Het Heerenhuys. Het pand is dus een oud herenhuis, gekenmerkt door de hoge plafonds en de dubbele deuren. De zaal bestaat uit twee naast elkaar liggende kamers zodat je niet het gevoel hebt dat je in een grote ruimte zit. In elke kamer staan een vijf-, zestal tafels.

De aankleding is vrij koel eigenlijk, witte kleuren met kunstwerken aan de muur van de ouders van de uitbater. Warmere kleuren hadden hier niet misstaan en het huis zelf vraagt er ook een beetje om.

Er is niet echt een kaart in Zeno, er is één menu, je bepaald zelf het aantal gangen, van vier tot zeven kan je gaan. Je kan ook kiezen voor het marktmenu dat bestaat uir drie gangen.

Wij kozen voor de zeven gangen met de aangepaste wijnen en wisten meteen ook de prijs: €100 per persoon. We konden ook kiezen uit een lijvige waterkaart met verschillende watermerken vanuit de ganse wereld. We wilden wel eens Japans en Engels water proeven en kunnen alleen maar zeggen dat de smaak heel zacht en aangenaam was.

Het eten zelf was super en verfijnd. We aten vergeten groenten, gedurfde combinaties en konden alleen maar zeggen dat het heel erg geslaagd was. Zo was er bijvoorbeeld een bitterbal van ossenstaart, ijs van aardappel en vreemde knollen uit de biologische(kruiden) boerderij Loca Labora.

De keuken en de chef blinken uit in inventiviteit en brengen geslaagde combinaties. Ook in de desserten die we kregen zaten verrassende smaken zoals wortel met witte chocolade en als absolute topper de ananassalie met zuring!

Na onze zeven gangen en koffie met snoepjes hadden we meer dan genoeg en was het ook al bijna middernacht, we hadden dus een goeie vier uur getafeld… Misschien is het een beter idee om de volgende keer op een middag af te spreken, dat bespaart je een slapeloze nacht 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.