Bottarga, met zicht op zee***

Vandaag zijn we, om het nieuwe jaar goed in te zetten, gaan wandelen op de dijk in Oostende. We passeerden voorbij restaurant Bottarga en aangezien we nog niks gegeten hadden besloten we om ons daar te installeren. Het restaurant zat goed vol, ook het overdekte en verwarmde terras. Binnen is het interieur trendy met verlichting in de vorm van een kruis en donkere paarse tinten gecombineerd met oranje.

De kaart is beperkt met enkele kleine snacks, daarnaast zijn er ook voor-, hoofd- en nagerechten op de grote kaart te verkrijgen. Op de grote kaart staan vis en vleesbereidingen zoals de zeetong en filet pur maar ook enkele pittige curry’s en americain in de zaal klaargemaakt.

Annemieke koos voor de zeetong met frietjes, Marieke haar favoriete kaaskroketten en ik voor de curry met scampi en rijst.

Alle gerechten waren lekker en vers bereid. De tong was van goeie kwaliteit en in de boter gebakken, ook de curry was heel lekker, scherp gekruid zonder storend te zijn en met veel groenten en verse ananas. Ook de kaaskroketten waren vergezeld van salade en lekker van smaak.

Als dessert liet ik met verleiden tot een dessertbord gebaseerd op chocoladebereidingen. Zo kreeg ik een chocoladepudding, een moelleux en een bol (zeer machtige) chocomousse; een stevige wandeling was meer dan op zijn plaats om alles wat te doen zakken 😉

Leuk restaurant waar je ruime porties krijgt tegen eerlijke prijzen, er zijn er andere in toeristensteden als Oostende!

One response to “Bottarga, met zicht op zee***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.