Royaal eten bij Cafedraal****

De Cafedraal in Brugge is gelegen aan de Zilverstraat en is ondergebracht in een oud pand uit de 15de eeuw. Het beschikt over een mooi terras, deels omsloten en voor een deel uitkijkend op het binnenplein van het Zilverpand. We hadden niet gereserveerd en zo moesten we een half uurtje wachten aan de bar tot er een tafeltje vrijkwam. Ondertussen dronken we er een aperitief. Samen met het aperitief kregen we ook een bordje met olijven, chips en wasabinootjes.

Eenmaal er een tafel vrijkwam op het drukke terras kregen we de kaart en konden we kiezen uit verschillende vis- en vleesgerechten. Even twijfelden we nog tussen de wok met zeevruchten en wilde rijst maar we kozen uiteindelijk voor de zeevruchtenschotel voor €49 per persoon, we vonden ook onze favoriete wijn, een muscadet sevre et maine sur lie, die heel goed past bij schaaldieren.

Al vlug kregen we elk een diep bord met ijs en daarop de lekkernijen: een halve kreeft, een kommetje gepelde garnalen, oesters, langoust, langoustines, gambas en rauwe mosselen. Allemaal heel erg lekker en vers, een gerecht die perfect was bij de zomerse avond.

Ik at nog een dame blanche, met vier bolletjes ijs en warme chocolade en daarna dronken we nog een koffie met sambuca. De rekening kon ook tellen want die liep op tot bijna €200!

Cafedraal is een populair maar prijzig restaurant waar je lekker kan eten en als het weer meezit is het terras drukbezet, zeker reserveren dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.