Een kijkje achter de schermen

Ben je op zoek naar een recept om er eens uit te springen of ben je benieuwd hoe een topchef zijn recepten op een bord tovert? Dan moet je eens surfen naar de site van de flemish foodies, daar staan recepten op van drie topchefs die zich aan het project hebben verbonden.

Iedere maand komt er ook een gastchef aan bod, deze maand is het Pieter Lonneville van Tete Pressee. De recepten worden heel kort weergegeven maar toch krijg je een inkijk over het tot stand komen van een recept en de gebruikte ingrediënten. Telkens staat er ook een mooie foto bij het recept. Het nodigt wel uit om zelf eens iets uit te proberen.

De drie vaste chefs zijn niet de minsten (Kobe Desramaults van In de Wulf, Olly Ceulenaere  vanVolta en Jason Blanckaert  van C-Jean) en werkten in de keukens van ’t Hof van Cleve en Oud Sluis, maar zijn bovenal leeftijdsgenoten en stielmannen die een continue zoektocht doen naar nieuwigheden, maar daarnaast ook de basis niet vergeten. Eigenlijk wel fascinerend om te zien hoe ze omgaan met ingrediënten en daar echt iets nieuws kunnen uit creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.