Couscous bij Grilladin**

Op een zonnige zondagmiddag aten we couscous in restaurant Grilladin, langs de Dudzeelsesteenweg in de Brugse rand.

Het restaurant is gelegen langs de weg Brugge-Dudzele en moet het dus hebben van de mensen die het kennen van horen zeggen of die er geregeld langsrijden. Toeristen komen er zelden of nooit denk ik.

Op de kaart staan verschillende soorten couscous en tajinnes, maar er zijn ook gerechten te vinden die wat minder exotisch klinken zoals cote a l’os of zoals de suggestie nu was: mosselen met friet.

De inrichting van de zaak is nogal kitscherig met fletse tonen en wordt gedomineerd door een grote grill achteraan de zaal. Buiten is er een ruim terras waar het op zomermiddagen behoorlijk warm kan worden. Het sanitair heeft nood aan een opfrisbeurt en doet een beetje denken aan het cafe van FC De kampioenen. Daar zou echter verandering in komen want eind augustus staan enkele opfrissingswerken gepland.

Wij kozen voor de couscous royal en kregen inderdaad een royale portie vlees, geschikt op een grote schaal uit  aardewerk. Daarop lagen merguez worstjes die nog iets langer op de grill hadden mogen liggen, kip en lamsvlees die superzacht was. Een grote pot met verschillende groenten in grote stukken gesneden en een schotel met couscous kwamen op tafel.

Onze vrienden hadden gekozen voor een tajinne van kip en die was ook erg lekker, een groentenmengeling met paprika, platte bonen en champignons werd in de tajinne geserveerd. De gerechten waren vol van smaak door gebruik te maken van olijfolie maar zijn  nogal zwaar op de maag, de hele schotel hebben we niet op gekregen.

Restaurant Grilladin worstelt een beetje met zijn afkomst en balanceerd tussen de Noord Afrikaanse en de Europese keuken zonder daar een keuze in te willen/kunnen maken.

Met enkel Noord Afrikaanse gerechten te serveren en het hele restaurant in die sfeer onder te dompelen houd je vast aan een thema en weten de klanten wat ze mogen verwachten. Nu zit je op terras van couscous te genieten met aan de andere kant een tafeltje die mosselen friet eten en waar Don’t cry for me Argentina uit de luidsprekers schalmt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.