Le chef et moi***

Aan de Dijver is nog niet zolang geleden Le chef et moi geopend op de plaats waar vroeger de Comptoir gevestigd was.

De zaak wordt uitgebaat door de vroegere eigenaars van De tussenstop in Varsenare.Wij gingen over de middag voor de lunch en we kregen een tafel aan het raam met zicht op de reien.

Achteraan in de zaal zat er nog een gezelschap van een achttal personen en ook op het binnenterras was er nog een tafel bezet.

Op de beperkte kaart staan een aantal vis- en vleesgerechten waaronder een visstoofpotje, gambas, filet pur en kalfsschenkel. De kaart is echter weinig verrassend maar wel degelijk.

Wij kozen voor de lunch van de dag en die bestond uit een slaatje met spekjes, victoriabaars, warme groentjes en puree. Als dessert was er frambozensorbet gevolgd door een koffie. Voor dit alles tel je €20 neer, neem je geen dessert dan betaal je €14.

Alle gerechten waren lekker klaargemaakt, vooral de saus die bij de vis werd geserveerd was super. De puree was grof maar goed van smaak. Bij dit alles dronken we een halve fles huiswijn maar dat viel iets te duur uit achteraf gezien (€15). Bij ons aperitief werden enkel nootjes op tafel gezet, dat had wel een klein hapje mogen zijn, een toast met een beetje krab- of vleessla kost ook echt de wereld niet.

De bediening door de gastvrouw was heel erg attent en klantvriendelijk, er werd onmiddelijk een kleine portie van de lunch gemaakt voor Marieke.

Een beetje een duurdere lunch maar kwaliteit op het bord!

One response to “Le chef et moi***

  1. Verleden week gaan eten bij Le chef et moi, en het was een echte aanrader. De kaart is beperkt, maar de gerechten zijn met veel liefde en respect voor de smaak van de producten klaargemaakt. Nog 1 kleine opmerking voor het bericht hierboven: de lunch is 20 euro (voorgerecht, hoofdgerecht en koffie of dessert) of 14 euro (hoofdgerecht en koffie of dessert). We gaan er zeker terug, en tzal nie lang meer duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.