Flavie’s tafel ontdekt****

Langs de kaai in Nieuwpoort valt er wel wat te ontdekken. Lekkere en betaalbare verse vis in de viswinkel, aan de overkant van de vismijn. Een mooi aangelegd plein met fonteinen en mooie zitbankjes. Maar vooral ook wel heel lekkere restaurants. Binnenkort willen we zeker eens naar Le Grand Cabaret gaan, maar eerst hebben we Flavie’s tafel uitgeprobeerd. Een restaurantje op een hoek langs de kaai. Als je er voorbij passeerd denk je dat het een bistro is zoals er zovele zijn, maar wij werden zeer aangenaam verrast.
De inrichting is gezellig, gemoedelijk. Moeder en dochter staan achter het fornuis, de zoon doet de zaak en de vader helpt mee waar hij kan.
De kaart is wat beperkt tot een paar slaatjes, maar absolute toppers zijn natuurlijk de visgerechten. Samengevat heb je een 6-tal visjes die gebakken of gestoomd worden, telkens met bijpassende groetjes of een aardappelbereiding. Ik ging voor de zeebaars op vel gebakken met krielaardappelen, mange-tous, groene boontjes, peultjes en een vierge saus met tomaat. heerlijk! Filip koos voor zeebarbeel met puree met zongedroogde tomaatjes en pesto errond. Mogelijks nog lekkerder.
Absolute topper was ook ons gedeeld voorgerechtje, zijnde elk een garnaalkroketje. We hebben er al redelijk veel geproefd in ons leven, maar dit waren de lekkerste die we tot nu toe hebben gegeten. Werkelijk.
De wijnen zijn beperkt qua keuze, ook niet super goedkoop.We kozen een chardonnay uit California. Een stevig wijntje wel, maar wel lekker.
Als zakkertje nam ik nog een groene thee (met wat weinig smaak en ook niet zo handig om dit in een soort smeedijzeren servies te serveren, je kan het dus niet vastpakken van de warmte), Filip had nog wel wat plaats en koos voor de witte chocoladetaart met rode vruchten. Een bommetje, maar wel opnieuw een goed huisgemaakt recept.
We komen hier zeker nog eens terug, was alvast onze reactie. Reserveren is zeker ook aan te raden (www.flaviestafel.be) want de zaak zat vol op een donderdagavond. Het is ook niet het soort restaurant om lang te blijven plakken, de keuken sluit om 20u30. Het doet me wat denken aan het Lepelblad in Gent, maar dan in de Nieuwpoortse uitvoering. Vier sterren waard, absoluut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.