In de tuin van koets 27b

Deze zaak is gesloten!

Koets 27b is een recent geopende zaak in het hart van brugge, de Katelijnestraat. Wanneer je het niet kent loop je het zo voorbij want meer dan een deuropening is er niet te zien langs de straatkant.Er staan wel een paar borden op straat om je binnen te lokken maar de borden dekken niet echt de lading. Ze zien er een beetje schreeuwerig uit, terwijl koets 27b eigenlijk een stijlvolle zaak is.

Wanneer je door de deur stapt kom je via een lange gang in een soort herenwoning met orangerie en koetshuis. De zaak is heel ruim met een aparte zaal waar nog originele drinkbakken van de paarden staan. Buiten is er een ruime tuin waar loungezetels staan. In de tuin hoor je niets meer van het drukke centrum en dat is een verademing.

In koets 27b kan je zowel voor ontbijt, lunch en diner terecht. Het is iedere dag, behalve op donderdag, open van 8u30 tot 21u. Op woensdag tot 17u.

Op de kaart staan verschillende ontbijten, pasta’s en tapa’s. Wij kwamen langs op een avond en dronken het koetsenbier, het huisbier, speciaal voor koets 27b gebrouwen door de Brouwerij van Haacht. Het is een bier met hergisting op de fles en wordt geserveerd in een stenen beker of pul. Het bier op zich is lekker maar springt er niet echt uit.

Als klein hapje bij onze drankjes bestelden we chapatitas. Kleine belegde broodjes. We kregen een leistenen bordje met daarop vier kleine belegde mini chiabatta’s. Salade van roze garnalen, met verse mayonaise, chorizo, kaas/ham en zalm vonden we ertussen. Lekkere krokante broodjes en verzorgd beleg. Het smaakte ons.

De tuin is zalig om even te relaxen en zeker een troef. Mocht de scheidingsmuur nog geschilderd worden zou het een geheel vormen met het koetshuis maar dat komt misschien nog. Op de zwarte gedrukte kaart waren hier en daar al wat correcties aangebracht en dat gaat in de loop van de tijd wat slordig ogen. Een vlugger vervangbare kaart zou handiger zijn, ook wanneer je het assortiment gaat wijzigen.

Wij komen zeker nog eens terug voor een pasta of salade. Wat we nu proefden was alvast veelbelovend. Ook de bediening is er vriendelijk en warm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.