Bar a manger avec des amis!****

Deze week zijn we met vrienden terechtgekomen in de Bar a manger in Knokke. Het restaurant is gelegen op de hoek van de De Judestraat en het Gemeenteplein.Het is een drukbezochte zaak die in het zomerseizoen ’s avonds twee services doet. Je kan dus reserveren om 19u of om 21u. Wij kwamen aan rond 19u30 en kregen een tafel niet ver van de keuken. Daar konden we de twee koks de ganse avond aan ’t werk zien. Dat werk verliep vlot en ogenschijnlijk zonder stress. Een goedgeolied team dus.

Op de kaart staan internationale gerechten en de meeste kan je verkrijgen als tapa, voorgerecht of hoofdgerecht. Om de keuze enigszins te vergemakkelijken kozen we bij het aperitief voor twee tapas: de pasta met truffel en de dim sum. De twee gerechtjes waren overheerlijk en deden ons verlangen naar meer.

Als voorgerecht kozen we voor vitello tonato (de favoriet van Annemieke), voor tartaar van tonijn en voor de sashimi van tonijn en zalm. Die laatste was supervers en werd vergezeld van gember, wasabi en sojasaus. Overheerlijk!

Kabeljauw met puree en verse garnalen, pasta met truffel, slibtongetjes en kalfskotelet met cross & blackwellsaus (pickles)  waren de hoofdgerechten. Allemaal van perfecte kwaliteit en heel erg lekker.

Omdat er wat weinig tijd overbleef dronken we nog een koffie en betaalden we ongeveer €60 per persoon.
Ondanks de drukte was de bediening behoorlijk vlot en aangenaam. Beslist een adres om nog eens terug te komen, maar reserveren moet je zeker doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.