Laurier op de markt

Naar aanleiding van het stadsfestival Brugge Centraal is de markt voor het ogenblik herschapen in een grote tuin. Misschien zijn er wel mensen die denken dat er belangrijke archeologische opgravingen gedaan worden maar niet dus!Vanaf 25 september moet alles klaar zijn en kan je het mooie landschap bekijken. Bedoeling is om een link te leggen naar de dijken en landschappen langs de Damse Vaart.

Het idee komt van Daniël Ost en wordt uitgewerkt door onder meer de groendienst van de stad. Laurier zou al van in de 19de eeuw een belangrijk exportprodukt zijn voor Brugge en zelfs de Russische tsaren zouden ooit Brugse laurier besteld hebben.

Hoe dan ook, beslist wel eens de moeite om te komen kijken, het is gratis en blijft toegankelijk tot 3 oktober. En wie weet loop je er wel een tsaar tegen het lijf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.