Chez Olivier***

Op een dinsdagavond trokken we naar t Chez Olivier in de Meestraat. Het restaurant is mooi gelegen op de hoek met de Groenerei en ondergebracht in een oud huis uit de 16de eeuw.We hadden gereserveerd maar dat bleek niet goed genoteerd te zijn, gelukkig was er nog een tafel vrij en de zeer vriendelijke gastvrouw deed er alles aan om de fout recht te zetten. Zo bood ze ons spontaan een glas champagne aan om het goed te maken. Terwijl we in de kaart aan ’t kijken waren kregen we  mosseltjes met saffraan, gerookte zalm met zure room en een championsoepje.

We kozen voor het maandmenu en kregen nobashi garnalen in tempura met een oosters aandoend sausje, heel fris en lekker. Als tweede voorgerecht was er kabeljauw met een tomatentapenade. De vis was supervers en mooi gepresenteerd in een diep bord. We vervolgden met ons eerste wildgerecht van het seizoen: patrijs met een lichte roomsaus, wintergroenten en gebakken aardappelen. Ook hier weer een heel mooi bord, geen al te grote portie maar genoeg. De aardappelen waren in de boter gebakken en smaakten zoals mijn grootmoeder ze vroeger klaarmaakte…

Als dessert waren er gegrilde vijgen, aangezien dat niet echt mijn ding was koos ik voor een creme brulé. De desserts waren iets minder, Annemieke vond de vijgen niet rijp genoeg en mijn creme brulé was waarschijnlijk niet a la minute afgebrand.

We betaalden €75 per persoon, de wijnen inbegrepen. We hebben erg genoten van het eten en de vriendelijke bediening. Chez Olivier is reeds 23 jaar in Brugge en wanneer je dan nog altijd met plezier gasten ontvangt en lekker kookt dan kan dat alleen maar omdat je het graag doet!

One response to “Chez Olivier***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.