Brasserie Latem****, lekker maar prijzig

Op een vrijdagavond belandde ik met een collega in brasserie Latem langs de Kortrijksesteenweg in Sint Martens Latem. Het is een drukbezochte zaak met een bijbehorende wijnshop die meestal volzet is.Wij kregen een tafel aan ’t raam en bestelden als aperitief een witte martini en een coupe champagne. Daarbij kregen we een mandje vers brood en enkele sneetjes Italiaanse salami. Op de kaart staan gerechten zoals garnaalkroketten, ibericoham, carpaccio en er is ook nog altijd een bord met suggesties die ze naast de tafel zetten.

Mijn collega koos voor carpaccio van rund en een stoofpotje van kalfskop en ossestaart. Ik liet me volledig gaan met sashimi van yellowtail (een soort makreel) en lagoustines en daarna koos ik voor de Franse jonge duif met zwarte truffelsaus.

Alle gerechten waren heel mooi en kraakvers, zeker de sashimi smolt in de mond en was vergezeld van geconfijte gember, wasabi en sojasaus. Ook de carpaccio was een ruim bord met grote schilfers parmesaan.

De duif was juist van pas gebakken qua gaartijd, voor sommigen misschien iets te weinig en was daarna mooi in stukjes gedaan en op een spies gestoken. Daarbij kwamen nog gebakken aardappelen en de truffelsaus die niet doorsmaakte, daar had ik toch wat meer van verwacht.Het stoofpotje was zonder meer lekker van smaak en zeer mals.

Daarbij dronken we een rode wijn uit de zeer uitgebreide, complexe en prijzige wijnkaart. Ik denk dat onze wijn de enige was onder de €30, maar hij was wel lekker.

We besloten met een koffie en vroegen de rekening die met gerechten van gemiddeld €30 niet mals was, maar het was een leuke avond en we hadden lekker gegeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.