BbyB, een nieuwe chocoladewinkel in Brugge!

BbyB staat voor Babelutte by Bartholomeus en is gelegen in de Sint Amandstraat.  Achter het idee zit Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus in Knokke-Heist. Hij werkt samen met Christophe Roelens van Moeder Babelutte die het patent heeft op de snoepen.De winkel is heel modern en strak ingericht en lijkt in niets op een klassieke chocoladewinkel. Het interieur is bijna volledig wit en doet een beetje klinisch aan.

De chocolade is in verschillende smaken verkrijgbaar en zitten verpakt in leuke vierkante doosjes. In een doosje zitten vijf chocoladestaafjes met het logo van de winkel er op. Iedere verpakking heeft een nummer en een kleur naargelang de smaak. Je kan ook zelf een box van vijf doosjes samenstellen.

Er is keuze tussen 22 verschillende smaken onderverdeeld in zeven categorieën: babalutte, specerijen, noten, fruit, kersen… Je kan dus eindeloos combineren, per doosje betaal je €3,20.

Ik kocht drie doosjes:melkchocolade babelutte/koffie; melkchocolade/passievrucht en fondant/tonka/citroen.

Bij het proeven viel op dat één van de smaken soms niet naar voor komt, zo proefde je niet echt de koffie of de citroen. Ook komen de pralines beter tot hun recht met pure chocolade, de melkchocolade is een beetje zoet en haalt de intensiteit een beetje uit de praline.

Hetzelfde hadden we ook bij de big boobies, een marshmellow waarvan de top opgevuld is met een smaak, wij kozen babelutte/zout, maar het zout proefden we niet echt.

Er zijn veel chocoladewinkels in Brugge, dus je moet er echt wel uitspringen om het publiek aan te spreken. Je naam als chef verbinden aan pralines is een gok en waarschijnlijk een wel overwogen beslissing maar we missen toch nog een beetje dat ietsje meer. Ofwel hadden we de verkeerde doosjes gekozen 😉

3 responses to “BbyB, een nieuwe chocoladewinkel in Brugge!

 1. Geachte,
  Ik weet niet wie u bent om op deze manier hier uw mening te verkondigen.
  Noem me 1 adres in Brugge waar u al betere pralines heb geproefd.
  Ik zou fier zijn als bruggeling dat er zo een mooi, origineel, smaakvol en vernieuwend concept het aan durft om zo iets te beginnen in zo traditionele stad als Brugge. als er een praline tss zit dat uw smaak niet is dan is dat uw eigen mening, breekt zoiets moois niet af maar moedig het aan, wees er maar zeker van dat er gemakkelijkere manieren bestaan om geld te verdienen en wees blij dat ook u de kans krijgt om daarvan te proeven.
  Ik heb geen enkel belang in deze zaak maar ik vind het gewoon super, origineel en lekker.

 2. Bedankt voor jullie beschrijving & eerlijke mening. Hier heb je tenminste iets aan als bezoeker.

  Paul : je zou ook jouw verhaal kunnen vertellen, zodat ik dat ook kan lezen. Je post starten met “geachte” is trouwens niet van deze tijd 🙂

 3. Gisteren ging ik al om mijn 5de doosje bij BbyB, ik betaalde vorige week nog 16€ per 25 pralines en nu is het plots 20 €, omdat de BTW 25% was vermeerderd zei de verkoopster!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.