Izegem op de culinaire kaart!

Ik werk bij BOSS paints in Beveren-Leie, wat het qua ligging niet makkelijk maakt om over de middag een goed restaurant in de buurt te vinden. Onlangs hadden we een groot project goed afgerond, en was de nood wel heel hoog om toch eens lekker te gaan eten. Via via een gouden restaurant tip gekregen, zijnde Villa Red in Izegem, een kwartier rijden vanuit Beveren-Leie. Dit bleek een verborgen pareltje te zijn!
Het interieur is weliswaar strak en wat koel, maar wel stijlvol. De bediening is super. De gastvrouw ontvangt iedereen zeer professioneel, ook aan tafel correcte bediening, goeie voorstelling van de menu’s. Ze serveren een bib gourmand menu (kregen hun Michelinvermelding in 2009) waar je kan kiezen voor een 3 gangen (35 euro zonder, 50 euro met wijn) of 4 gangen (48 euro zonder, 65 euro met wijn). De kaart wisselt ongeveer maandelijks. Wij aten er een 4 gangen menu met oa een heerlijke bereiding van duke of birkshire spek, lekkere kaasschotel met chutneys als dessert. De combinatie van smaken is heel goed, presentatie op het bord heel mooi.  De menu die nu op de site staat heb ik nog niet geprobeerd www.villared.be, maar klinkt alvast weer veelbelovend.
Kortom, ik heb eigenlijk geen enkel verbeterpunt voor dit restaurant. Ik ga er zeker met plezier opnieuw naar toe en mocht je ooit in de buurt van Izegem zijn (hoe klein ook de kans), Villa Red is zeker een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.