Zondagse lunch in La Tâche***

Deze middag hielden we halt in restaurant La Tâche, aan de Scheepsdalebrug of de werf die er nu moet voor doorgaan ;-).

Het restaurant is ondergebracht in een mooi pand art décostijl. De zaal zelf is door de inkom in twee gedeeld zodat je nooit echt het gevoel hebt dat je in een drukke zaak zit. Wanneer er weinig volk is zit je dan ook niet in een kille, halflege ruimte.In een salon aan de bar kan je een aperitiefje drinken en de kaart bekijken. Ons oog viel direkt op het meerkeuzemenu, heel gunstig geprijsd aan €35 zonder wijn en €55 met wijn en water.

Bij het aperitief kregen we enkele hapjes, waaronder een bloemkoolmousse met zalmeitjes en een soepje van rapen met truffelschuim.

Annemieke koos zeebaars en langoustinestaartjes met couscous en ik coquilles met risotto van kastanjes, boschampignons en een jus van rozijnen als voorgerecht.
De coquilles waren heel mooi en lekker van smaak net zoals de risotto, ook het ander gerechtje was dik in orde.

Als hoofdgerecht kozen we voor de fazant “fine champagne” en voor gegratineerde tongfilets met schorseneren en duchesseaardappelen.
Ook hier terug smaakvolle gerechten met mooie ingrediënten.

Marieke kreeg een mooie biefstuk, lekker van smaak met frietjes in een puntzak en een frietkotvorkje. Op het bord lagen ook nog een beetje champignons en knolselderpuree. €11 is in dit geval een eerlijke prijs, vooral als je weet dat je soms evenveel betaald voor een garnaalkroket…

Als dessert nam ik nog een millefeuille van kletskoppen met ijs, chocolade en gember. Gember is heel lekker in desserts en in combinatie met chocolade maar door zijn soms uitgesproken smaak eerder voor de liefhebbers.

We betaalden €119 voor een lekkere lunch met een half flesje wijn en water en keerden voldaan terug naar huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.