Lik thuus in de Ardennen

Een paar weken terug logeerden we met vrienden in “lik thuus” in Cornimont, een deelgemeente van Biévre.

In een prachtig gerenoveerde hoeve zijn enkele kamers, een restaurant en een ontbijtruimte ondergebracht. Je vindt er ook een sauna,  jacuzzi en een ontspanningsruimte met tafelvoetbalspel en biljart. Lik thuus wordt uitgebaat door West-Vlamingen die alles zelf renoveerden en tot in de puntjes afwerkten. Er zijn verschillende kamers, elk met een eigen thema. Zo vind je er de jachtkamer, de groene kamer, de heksenkamer, enz.  De kamers zelf zijn heel mooi en net, de ontvangst is zonder meer hartelijk.

De prijzen zijn op basis van kamer met ontbijt maar je kan er ook ’s avonds blijven eten aan de kaart. Voor het ontbijt moet je buitenom naar een aparte, heel gezellige ruimte met een toog, open haard en een mooi fornuis waar de eitjes worden op gebakken.

Op tafel staat vers brood, croissants en cecemel. Je krijgt een glaasje vers fruitsap en een bord met lekkere ham en kaas. Je eitje wordt klaargemaakt zoals jij het wil, er is ook vers fruit.

In het restaurant is er een beperkte kaart met klassiekers zoals garnaalkroketten, côte à l’os en koninginnenhapje. Wij aten er onder meer everzwijn met een mosterdsaus en kabeljauw. Alles is lekker en vers klaargemaakt. De prijzen zijn vergelijkbaar met hetgeen we hier kennen.

Lik thuus is een prima uitvalsbasis voor uitstapjes naar Bouillon, Rochehaut, Sedan in Frankrijk (de zaterdag is het marktdag) en wandelingen in de omgeving. Zeker eens doen!

5 responses to “Lik thuus in de Ardennen

 1. Hey Annemieke,

  Leuke website heb je hier! Ik kwam er toevallig op terecht via google want we gaan dit weekend naar Lik thuus in Cornimont!

  Groetjes
  Julie

  1. Ola, tof je nog eens terug te horen, ook jouw site al eens gaan bekijken, ook wel supergeestig. Filip, mijn wederhelft, is ook een zoetemondje. Jullie moeten maar eens recepten uitwisselen. Liktuus is super, zijn daar vorig jaar deze periode naartoe geweest met pakken sneeuw. Have fun! Vele groetjes. Annemieke

 2. We logeerden met 8 personen één nacht in Lik Thuus en de ervaring was voor de helft van het gezelschap verre van positief. Met name degene die boven de gelagzaal sliepen hebben geen oog dicht gedaan. Tot 4u ’s nachts lawaai en opstijgende rook door de plankenvloer. De patroon was daar zelf een feestje aan het bouwen. En dat schijnt niet uitzonderlijk te zijn in het weekend. Zeer spijtig.

 3. de prijzen zijn dan toch niet ‘lik ’thus’ ….. we betaalden 3 euro voor een pintje, op de markt in Roeselare betalen we 2 euro voor een jupilerke.
  Voor een kop koffie vragen ze 3 euro (zonder koekje of chocolaatje, niemendal), is toch ook goed betaald hé. Maar je hebt er ook niet veel keus, ze zijn de enige daar in die prachtige uithoek ! En ze zijn vriendelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.