Lekker Indisch: Bhavani**

Op het Simon Stevinplein vind je het Indisch restaurant Bhavani. De zaak is ingericht met oosterse tinten en je kan er beneden of boven zitten. Op de kaart kan je voor €33 zelf je menu samenstellen. Je kiest gewoon een voor- en hoofdgerecht van de kaart, soms wordt er een klein supplement aangerekend.Bij het aperitief kregen we een Indische omelet met kruiden en fijne groentjes, best lekker en een beetje spicy.

Als voorgerecht koos Annemieke Samosas, buideltjes met aardappel en kikkererwtenpuree. Ik koos voor de gamba’s met yoghurtdressing. Beide voorgerechten waren heel lekker klaargemaakt en niet pikant.

Leuk is ook dat ze op een aparte wijnkaart diverse open flessen gezet hebben. Daaruit kan je een glas, karaf of volledige fles kiezen. Zo kozen we een kwartje wit en een halfje rood voor bij ons hoofdgerecht. De wijnen worden geleverd door Wijnhuis Feys – Vanacker

Als hoofdgerecht kozen we voor kip madras en lam garam masala. Alles werd opgediend in kleine aparte potjes samen met rijst, een mengeling van rode ui en groene peper (pikant!) en naanbrood (heerlijk!). De kip werd opgediend in mooie blokjes in een lekkere curry maar niet te pikant. Het lamsvlees was gebakken in een kruidenmengeling met onder andere kaneel zonder dat het overheersend was.

We sloten af met een groene thee met verse munt en honing en drie beignets met vanille ijs die niet echt een hoogvlieger was.

De bediening is vlot en vriendelijk al zat er een lange wachttijd tussen aperitief en voorgerecht (ongeveer 45min). Voor dit alles betaalden we €130. Bij reservaties in ’t weekend werken ze met een soort shiftsysteem. Zo kan je reserveren om 19u30, 20u of 20u30. Waarschijnlijk geven ze zo de keuken een beetje ruimte zodat niet alles op hetzelfde moment geserveerd dient te worden.

Sommige porties zijn een beetje klein, vooral bij het hoofdgerecht hadden we nog zin in meer. Een leuke ervaring maar voor ons niet waar we onmiddellijk terug naar toe willen…

 

One response to “Lekker Indisch: Bhavani**

  1. Echt een aanrader, alsof in het echte India aan het tafelen bent. Bediening en atmosfeer is ook best te genieten.
    Wie houdt van aromatische wereldkeuken is hier aan het juiste adres.
    Christophe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.