Sumo, showcooking in Sint Kruis***

Voor een verjaardagsetentje gingen we afgelopen vrijdag naar het Japans restaurant Sumo langs de Moerkerksesteenweg in Sint Kruis, deelgemeente van Brugge. Je kan er plaats nemen rond één van de zeven teppan yaki’s en dan de vlugge bewegingen van de chef bewonderen.

Wanneer je het restaurant binnenkomt moet je een kimono aandoen, het hoort er bij en het is een beetje een belachelijk zicht, zeker als je buiten langs de drukke baan een sigaretje staat te roken ;-). Op de kaart staan verschillende gerechten en menu’s, zoveel dat je er een tijdje zoet mee bent om een keuze te maken.

We kozen voor het all in menu en wintermenu. Het all in menu bestond uit sushi, scampi en kipfilet met sesam en noedels. Visbouillonsoep, spiesjes met kip, scampi’s en sint jacobsschelpen, en geflambeerde steak waren de gerechten uit het wintermenu.

De kok komt aan de teppan yaki staan en start de show door drie eieren in een torentje op elkaar te zetten om ze dan één voor één op de warme plaat te doen belandden. Daarvan maakt hij een omelet die  hij dan in je mond probeert te mikken…

De bereiding van de ganse menu speelt zich af voor je ogen en gaat dus gepaard met de nodige show. Zo goochelt de kok met zijn zoutvat, is hij zeer behendig met zijn spatels en flambeert hij dat het een lieve lust is.

Het eten op zich is best wel lekker, maar het is niet de plaats waar je naar toe gaat voor een tête a tête. Hier ga je naar toe met een groep vrienden om je goed te amuseren en te genieten van de toeren van de chef. Hoe dan ook: het niveau van Tanuki, een ander Japans restaurant ligt een stuk hoger maar  is dan ook een stuk prijziger…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.