Eten bij Lieven, een nieuw topadres****

In de Philipstockstraat opende eind maart Lieven, een nieuw restaurant met in de keuken Lieven Vynck. Wij gingen proeven en waren erg onder de indruk. Eerst en vooral valt het interieur op, een lange muur is volledig bekleed met strookjes marmer en graniet in bruine en beige tinten.

De rest van het interieur is overwegend zwart met moderne comfortabele stoelen. Vooraan staan een zestal tafels, achteraan bij de open keuken staan nog een paar hoge tafels.

Om op een maandagavond een restaurant te vinden dat open is, is in Brugge geen sinecure, Lieven is wel open en gelukkig hadden we gereserveerd want de zaak zat vol. Nogal wat mensen uit de horeca kwamen er op hun vrije avond proeven en kennismaken.

Op de beperkte kaart staan een vijftal voor- en vier hoofdgerechten en een drietal desserts, een vast menu is er nog niet maar komt misschien nog wel. Op de middag kan je er ook terecht voor de lunch (€15).

Annemieke koos bij het aperitief voor de pasta met pijlinktvis met zuiderse groenten en ik voor de tartaar van tonijn en krab. Twee mooie bordjes met royale porties werden de onze. Heel lekker van smaak en mooi afgewerkt, vooral de pasta was heel smaakvol.

Als hoofdgerechten kozen we voor de zeebaars met asperges en pastinaakpuree en de duivenborst met asperges en aardappeltaartje. Ook hier kregen we superverse produkten die heel smaakvol waren. De duif was perfect gebakken en boterzacht net als de vis. Het taartje vond ik wat droog maar ook hier veel smaak door de venkelzaadjes die er in verwerkt zaten.

Als dessert koos ik nog voor het vanille ijs met crumble en warme chocolade. Lekker en smeuïg ijs, de warme chocolade was melk, ik vind persoonlijk pure chocolade lekkerder maar dit terzijde. We sloten af met een thee “avondgenoegen” dat lekker smaakte.

De rekening bedroeg €130, aperitief, elk twee glazen wijn en thee inbegrepen, en dat was zijn geld meer dan waard.

Brugge heeft echt nood aan dergelijk restaurant die naast kwaliteit in je bord ook oog heeft voor een mooi interieur, toen we er zaten bedachten we nog dat we evengoed in Antwerpen of Gent konden zitten… We zetten dit restaurant alvast bij onze favorieten!

One response to “Eten bij Lieven, een nieuw topadres****

  1. Ik ben begin mei ’s avonds komen eten en kan alleen maar positieve zaken vertellen. Als aperitief zijn we voor de champagne gegaan. Het voorgerecht met o.a. asperges en vers gepelde garnalen was subliem, het hoofdgerecht (grietfilet) was mooi op smaak en zeer verzorgd. De wijn die mijn tafelgenoot koos, was niet overdreven duur en lekker. We sloten af met een dessert van aarbeien, sorbet van limoen en espuma van yoghurt met een glaasje champagne erbij. We betaalden elk 100 Euro en ik heb het met plezier betaald. Als enig verbeterpuntje zou ik de ober aanraden niet langer met witte sportschoenen rond te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.