Eten bij Lieven, een nieuw topadres****

In de Philipstockstraat opende eind maart Lieven, een nieuw restaurant met in de keuken Lieven Vynck. Wij gingen proeven en waren erg onder de indruk. Eerst en vooral valt het interieur op, een lange muur is volledig bekleed met strookjes marmer en graniet in bruine en beige tinten.

De rest van het interieur is overwegend zwart met moderne comfortabele stoelen. Vooraan staan een zestal tafels, achteraan bij de open keuken staan nog een paar hoge tafels.

Om op een maandagavond een restaurant te vinden dat open is, is in Brugge geen sinecure, Lieven is wel open en gelukkig hadden we gereserveerd want de zaak zat vol. Nogal wat mensen uit de horeca kwamen er op hun vrije avond proeven en kennismaken.

Op de beperkte kaart staan een vijftal voor- en vier hoofdgerechten en een drietal desserts, een vast menu is er nog niet maar komt misschien nog wel. Op de middag kan je er ook terecht voor de lunch (€15).

Annemieke koos bij het aperitief voor de pasta met pijlinktvis met zuiderse groenten en ik voor de tartaar van tonijn en krab. Twee mooie bordjes met royale porties werden de onze. Heel lekker van smaak en mooi afgewerkt, vooral de pasta was heel smaakvol.

Als hoofdgerechten kozen we voor de zeebaars met asperges en pastinaakpuree en de duivenborst met asperges en aardappeltaartje. Ook hier kregen we superverse produkten die heel smaakvol waren. De duif was perfect gebakken en boterzacht net als de vis. Het taartje vond ik wat droog maar ook hier veel smaak door de venkelzaadjes die er in verwerkt zaten.

Als dessert koos ik nog voor het vanille ijs met crumble en warme chocolade. Lekker en smeuïg ijs, de warme chocolade was melk, ik vind persoonlijk pure chocolade lekkerder maar dit terzijde. We sloten af met een thee “avondgenoegen” dat lekker smaakte.

De rekening bedroeg €130, aperitief, elk twee glazen wijn en thee inbegrepen, en dat was zijn geld meer dan waard.

Brugge heeft echt nood aan dergelijk restaurant die naast kwaliteit in je bord ook oog heeft voor een mooi interieur, toen we er zaten bedachten we nog dat we evengoed in Antwerpen of Gent konden zitten… We zetten dit restaurant alvast bij onze favorieten!

Share on FacebookTweet about this on Twitter

4 responses to “Eten bij Lieven, een nieuw topadres****

  1. Wij hebben geen positieve ervaring gehad in Bistro Lieven. Een tijdje terug gingen we er om de lunch te proeven. Het voorgerecht was heel lekker, gerookte zalm met een heerlijke sausje, maar het hoofdgerecht, gehaktballen in tomatensaus, verwacht je toch niet echt? De rijst erbij was niet warm. De ober was allesbehalve vriendelijk.

  2. Eind november nodigden we een koppel vrienden uit bij Lieven voor de verjaardag van één van hen. We belandden aan de hoge bartafels achterin het restaurant, met direct en dicht zicht op de open keuken. Kan boeiend zijn. We bestelden een menu met zijn vieren, met nogal unaniem hetzelfde hoofdgerecht met griet. En toch was de wachttijd vrij lang, de bediening correct maar afstandelijk en onpersoonlijk. We vroegen om advies voor de wijn maar kregen die niet. Dus maar de bijpassende witte wijn besteld. Die was vlak, bijna smaakloos zonder enige structuur. Een tweede ander fles wit was enigszins beter maar niet bijzonder. De griet viel uiteindelijk tegen: korrelig (diepvries?), slordig gestapeld op een toef smeus… Na alle loftuitingen die we over Lieven al hadden gelezen stelden we ons de gastronomie fijner voor. Na het lange zitten op de ietwat ongemakkelijke barkrukken begonnen kok en commis bovendien de keuken te schrobben met straf ruikend schoonmaakspul terwijl wij op het dessert zaten te wachten. Ongezellig, niet echt gastvrij. Niet echt lekker.

  3. Ik ben begin mei ’s avonds komen eten en kan alleen maar positieve zaken vertellen. Als aperitief zijn we voor de champagne gegaan. Het voorgerecht met o.a. asperges en vers gepelde garnalen was subliem, het hoofdgerecht (grietfilet) was mooi op smaak en zeer verzorgd. De wijn die mijn tafelgenoot koos, was niet overdreven duur en lekker. We sloten af met een dessert van aarbeien, sorbet van limoen en espuma van yoghurt met een glaasje champagne erbij. We betaalden elk 100 Euro en ik heb het met plezier betaald. Als enig verbeterpuntje zou ik de ober aanraden niet langer met witte sportschoenen rond te lopen.

  4. Ik heb onlangs geluncht in Lieven omdat het adres al lange tijd op het verlanglijstje stond. Lieven is zeker een bezoekje waard enkel om het interieur alleen al maar…het eten daar was ik eerlijk gezegd een beetje in teleurgesteld. Misschien te hoge verwachtingen, ik weet het niet. Voorgerechtje was met krab maar daar waren de verhoudingen zoek, het was veel te smeuïg, niet geslaagd. Mijn compagnon had als hoofdgerecht eend en die was niet mals en ook te weinig toespijs tov het vlees. Mijn hoofdgerecht was een bouillabaisse, die was OK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *