Drie lekkere aperitiefhapjes!

Om je gasten eens te verwennen en om het werk in de keuken tot een minimum te beperken zijn volgende hapjes misschien een goed idee. Niet meteen goedkoop maar wel lekker en makkelijk klaar te maken. – Tartaar van tonijn met Oosterse dressing:

Een mooi stuk verse tonijn (geen diepvries) snij je in fijne stukjes en doe je in een grote kom. Daarbij voeg je fijngesneden pijpajuin, wasabipasta, olijfolie, Oosterse vissaus, peper, zout en limoensap, eventueel een beetje koreander. De ingrediënten voeg je beetje bij beetje toe, geregeld eens proeven of het niet te sterk wordt. Dit kan je probleemloos op voorhand maken en serveren in kleine glaasjes.

– Sint Jacobsnoot met gestoofde prei:

De prei in een fijne julienne snijden en kort stoven in een pan met wat olijfolie en kruiden met peper en zout. De sint jacobsnoten kruiden en in een het pan of op de plaat aan beide kanten schroeien, niet te lang anders worden ze taai. De binnenkant moet mooi glazig zijn.
De prei op een klein bordje schikken en daarboven een coquille leggen.

– Gecarameliseerd witloof met ganzenlever:

Het onderste bittere stuk uit het witloof snijden en vervolgens fijn snijden, in een pot stoven met wat olijfolie, kruiden met peper en zout en wanneer het bijna gaar is bestrooien met wat suiker en laten carameliseren.
Op een schoteltje dresseren en er een stukje ganzenlever  opleggen.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.