Quartier bricolé in de kijker

Gisteren binnengestapt in de Quartier Bricolé winkel in de Langestraat en ik was aangenaam verrast door de leuke spulletjes die er werden verkocht. Heel leuke sieraden, zoals broches uit porselein, oorbellen uit knoopjes. Ook toffe interieurdingen zoals zelfgemaakte kussens en lampekapjes. In de winkel stond de mevrouw die effectief ook de kussens maakte en ontwierp. Ze gaf wat uitleg, heel vriendelijk en charmant. Prijzen zijn niet super goedkoop, maar vallen wel nog mee. Het zijn allemaal zaken die ontworpen zijn door kunstenaars die ‘amachtelijke design’ maken. Via Quartier Bricolé hebben ze een ‘winkel’ om hun waar aan te bieden.
Heel het project is een initiatief van tapis plein vzw en stad brugge. Bedoeling is de heropwaardering van de Langestraat-Hoogstraat en ook startkansen bieden aan ontwerpers van ambachtelijke design. Verder in de straat heb je ook nog vitrines waar nog meer van hun ‘kunstwerkjes’ te zien zijn. Tapis plein zelf heeft hun kantoor in de St-Jacobstraat en houdt zich bezig met alles wat erfgoedprojecten betreft, doorheen gans Vlaanderen.
Op 6 augustus ga ik zeker ook eens binnenspringen op hun Marché Bricolé. In het kader van het Vama Veche festival zetten ze een markt op met al hun creaties: accessoires, kledij, juwelen, keramiek, postkaartjes… Er is ook van alles te doen errond, met optredens, picknick, afterparty… Meer info over heel het programma op www.vamaveche.be.

2 responses to “Quartier bricolé in de kijker

  1. Ook al iets gevonden om je woning mee op te fleuren, of gewoon in jullie bed te leggen? Geen nood, een kussen doet altijd goed. Wist je dat je een kussen nu ook kan leggen onder jullie voeten wanneer je bijvoorbeeld een voet hebt bezeerd, ja natuurlijk wist je dat maar, toch nog even in de verf zetten. Altijd tevreden met een creatie, je laat maar even weten, geef gerust reactie op mijn facebookpagina of mail annesofie.dhondt@gmail.com, fijne dag !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.