Poincaré***(*), lekker alleen…

Vorige week trokken we naar de kust, restaurant Poincaré in Wenduine werd onze eindbestemming. We hadden er al veel goeds van gehoord, onder meer De Morgen Magazine was er lovend over. Poincaré is gelegen langs een zijstraat van de Kerkstraat en niet ver van de kustbaan. Vroeger was er een hotel en dat zie je nog een beetje aan de buitenkant met grote ramen.

We kwamen aan rond kwart voor acht en waren de enige klanten. Er zijn twee menu’s en die gerechten vind je ook terug op de kaart samen met nog een paar klassiekers. Wij kozen voor het keuzemenu menu d’amis voor €39, all in betaal je €75.

We gingen van start met een heerlijk zuiders slaatje met feta en sardines voor Annemieke, ik kreeg lekkere garnaalkroketjes. We kozen ook elk een ander hoofdgerecht, zo konden we van elkaar een beetje proeven. Een mooi stuk kabeljauw met gepelde garnalen en Franse jonge duif met polenta en koningskruid. Ook hier weer lekkere en mooi afgewerkte gerechten. We dronken telkens een karafje witte en rode huiswijn waarbij de rode uitblonk tegenover de witte.

Een vreemde wending was toen iets voor half negen twee mensen binnenkwamen en verbouwereerd te horen kregen dat de keuken gesloten was. Wij waren de enige andere gasten en hadden net het voorgerecht gekregen, raar dat ze dan nog mensen weigeren…

Als dessert was er keuze tussen een bereiding met abrikozen en een kaasplankje. Wij kozen het laatste en kregen een vijftal kaasjes samen met een lekkere chutney, druiven en een notenmengeling. Jammer was dat de kaas recht uit de koelkast kwam en geen tijd had gekregen om wat te chambreren. Misschien was het beter geweest om bij aanvang van het diner al te vragen wie kaas wil, zo is ze mooi op temperatuur en smeuïger.

We sloten nog af met een koffie en een thee.

Alle gerechten waren lekker en vers maar de sfeer ontbrak doordat we alleen zaten en dat is jammer want dit restaurant heeft toch wat in zijn mars en zal wel een van de culinaire hoogtepunten van Wenduine zijn.

2 responses to “Poincaré***(*), lekker alleen…

  1. een maand geleden zijn wij ook gaan eten in de poincaré. De garnaalkroketjes als voorgerecht vond ik allesbehalve. Het hoofdgerecht en het kaasplankje waren in orde. De fles wijn die wij hadden besteld werd niet volledig uitgeschonken. Ik vond de bediening maar matig. Voor die prijs eet je veel lekkerder en verfijnder bij Philippe Nuyens in Blankenberge. Zelfde prijs als poincaré.

  2. In juni weest eten in poincaré en inderdaad zoals marleen opmerkt vonden wij de garnaalkroketjes ook niet lekker, klein, smal en droog. We waren op de middag gegaan, gezellig met z’n vieren tafelen maar stonden buiten na 1u15min ??? Voor die prijs eten wij lekerder in De kruier Ramskapelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.