Op verkenning in de haven!

Als je in verlof bent doe je soms de gekste dingen, wij deden gisteren een rondvaart in de Zeebrugse haven… ’t Is een keer iets anders en een gezonde portie jodium is altijd meegenomen. Wij dus richting oude vissershaven waar je vanaf april tot oktober kan inschepen voor een tocht van 75 minuten doorheen de voorhaven.

Aan boord zijn er twee salons waar je van binnenuit een mooi zicht hebt op de haven, als het mooi weer is kan je ook op het buitendek zitten. Tijdens de tocht kan je iets drinken of een snack eten. De trip zelf kost €9 per persoon, kinderen betalen €6,80.

Onderweg krijg je wat uitleg over de haven maar dat is zeer summier. Eerst wordt er een bandje afgespeeld dat bij het verlaten van de steiger nog wel juiste aanwijzingen geeft in het Nederlands maar dat in de andere talen niet meer doet. Even later neemt een van de dames aan boord zelf de microfoon om hier en daar wat duiding te geven maar zij komt niet veel verder dan het vernoemen van de naam van een schip en de functie van een sleepboot. Een degelijke en professionele uitleg had zeker op zijn plaats geweest, we varen tenslotte rond in een wereldhaven. Jammer dat het havenbestuur geen duit in het zakje doet.

Het onthaal aan boord was ook minder, door het gure weer wilden de meeste mensen binnen zitten en enkel het salon beneden was opengesteld. Nadat een paar mensen vroegen of we ook boven konden zitten werd dit met een lang gezicht toegestaan. Blijkbaar was er later op de dag nog een feestje gepland en wilden ze het bovenste deel vrijhouden om niet meer te hoeven opruimen na de tocht. Toen we uiteindelijk samen met nog een tiental andere gasten boven zaten werd er niet vriendelijk gereageerd toen bleek dat niet iedereen iets wilde drinken.

De tocht zelf is leuk en je ziet de haven vanuit een andere invalshoek maar de omkadering en het onthaal laat toch wat te wensen over. Een gids die live uitleg geeft zou echt wel een pluspunt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.