Heerlijk tafelen in De Kruidenmolen (Klemskerke)****

Het doet de ronde dat in De Kruidenmolen de sterrenchefs komen eten als ze zelf eens hun voetjes onder tafel willen steken. Ik heb er vorige week geen gezien, maar het was er niettemin goed vol voor een dinsdagavond.
Het restaurant ligt wat afgelegen in ‘Klemskerke city’. Als je er niet moet zijn, zal je er zeker niet toevallig passeren. Samen met de kookvriendinnen zetten we een traditie in om elke maand met elkaar af te spreken en de eerste date was in De Kruidenmolen. Starten in stijl hé.
Op de kaart een paar ‘oude’ ingrediënten, zoals varkenspoot en mergpijp, maar ook klassiekers zoals garnaalkroketjes, tongetjes. Bij de suggesties vind je dan wel weer een meer vernieuwende keuken. Er is ook een bib-gourmand menu aan 35 euro.
We kozen uit de suggesties. Mijn voorgerecht was een frisse couscous met gerookte paling en limoenmayonnaise. Heerlijk! Als hoofdgerecht had ik de inktvis met ratatouille en linguine. Mogelijks nog heerlijker. Aan tafel was er ook nog een viskroket geserveerd in een hamburgertje, garnalenslaatje, opgerolde tong met spinazie en aardappel, halfgegaarde zalm in loempia verpakt. Allemaal perfect van smaak, mooi op het bord, super lekker.
Als apero hadden we gekozen voor de crémant van rabarber. Een keer iets totaal anders, maar we hebben ervan genoten. Een klein beetje zurig, maar super lekker als apero, veel beter dan de meeste cava’s die ooit heb gedronken. De franse witte huiswijn vond ik iets minder, volgende keer kies ik liever iets van de kaart. Jammergenoeg geen plaats meer over voor dessert, het werden koffies en theetjes en dan nog een paar cola lights om af te sluiten.
De bediening is heel los en gemoedelijk, de gangen komen supervlot op tafel, niets op aan te merken. We betaalden elk 62 euro voor ons menu.
Ik wil zeker nog eens teruggaan voor de lunch, en eigenlijk ook wel nog een keer voor een menu ’s avonds. Als het van mij afhangt, komt dit adres in onze top 10 terecht! Volgende keer moet Filip mee, zodat hij ook mee overtuigd is 🙂

One response to “Heerlijk tafelen in De Kruidenmolen (Klemskerke)****

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.