B’Artiste, tapas in Roeselare

Met de kookvriendinnen eens een adresje in centrum Roeselare uitgeprobeerd: B’artiste. Hun concept is drinks en bites. Komt neer op een tapaskaart waar je kan kiezen uit kleine gerechten, totaal geen spaanse invloeden, maar originele gerechten in een kleine uitvoering. Je kan ook gewoon als voorgerecht een ‘bite’ kiezen en dan een gewoon hoofdgerecht. Maar wij kozen ervoor om volledig voor de ‘bites’ te gaan en kozen elk 2 gerechtjes. Als apero namen we een glaasje cava, met daarbij de nobashigarnalen met oosterse dip. De garnalen hadden iets te lang in de frituur gebleven, waardoor ze wat donker van kleur waren en ook niet meer zo nis van smaak. Jammer, want de dressing was heel lekker.
Als eerste bite ging ik voor de makreel met komkommer en dragon. Een heel fris licht gerecht, lekker.  Als tweede bite had ik de varkenswangetjes met pastinaakpuree, knolgroenten en sjalot. Een smaakbom, mooi geserveerd, maar wel een heel zwaar gerecht. Ik was blij dat ik geen derde bite meer besteld had. Ik had meer als voldoende. Andere gerechten aan tafel waren oesters, carpaccio van rund, toast champignon. Allemaal mooi gepresenteerd, lekker. Erbij dronken we een fles rode merlot uit Monterey, 30 euro per fles. Heerlijk wijntje. Heel lekker adresje, als je het op de bites houdt, ook heel origineel tafelen. We betaalden wel elk 60 euro, wat op zich wel duur uitvalt, maar veel had te maken met de 3 flessen merlot die we soldaat hadden gemaakt. Zeker voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.