Nieuwe zoetigheden in Brugge: patisserie Academie

In de Academiestraat is sinds een paar maand de patisserie Academie te vinden. Tom van Loock, die zijn patisserie-strepen bij De Karmeliet verdiende, opende een eigen zaak. De winkel is redelijk klein, maar wel super praktisch ingericht. Links heb je een etalage waar je alle patisserie kan bewonderen, rechts een raam waar je Tom aan het werk kan zien in een open keuken. Naast patisserie, kan je er ook terecht voor brood en boterkoeken.
Wij zijn er al een paar keer langsgeweest. Absoluut overheerlijk is de éclair en zijn de brownies (met bvb gekonfijte sinaasappel). Het brood is ook supervers en lekker, telkens 1 soort te verkrijgen. Ik moet nog een beetje wennen aan de meringue die op de citroentaart ligt, maar ook wel om je duimen bij af te likken.

Een voordeel én nadeel van een open atelier is dat je natuurlijk wel alles kan zien. Ik moet soms een beetje denken aan mijn eigen wederhelft die thuis patisserie aan het maken is. Het zal wel een mannelijke eigenschap zijn om niet altijd alles netjes te houden en al te beginnen aan iets anders voor het andere is opgeruimd :).  Maar finaal wordt er daar op een dag heel wat afgebakken en is alles super vers.

Patisserie Academie is open elke dag behalve op maandag en dinsdag, van 10-18u30. Op zaterdag en zondag zijn ze al van 8u open. De zaak ligt op onze weg naar huis, dus ideaal voor een broodje mee te pakken of een zoetigheidje, voor de goesting:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.