Lekker eten bij Goffin****

Gisteren zijn we gaan eten in restaurant Goffin, nog niet zo lang open en net buiten de stad gelegen. Vroeger vond je in dit restaurantje niet ver van de Kruispoort, “De Voerman”. Enkele maanden geleden werd het de stek van Timothy Goffin en zijn vrouw. Hij verdiende zijn strepen in De Karmeliet en in Sans Cravate, zij staat in de zaal.  De kaart is beperkt en op zaterdagavond kan je enkel de viergangen menu kiezen, kwestie van alles onder controle te houden. Anders kan je kiezen uit een viertal voor- en een drietal hoofdgerechten. De menu kost € 55 voor vier of € 45 voor drie gangen, er komt € 20 bij voor de wijnen. Voor € 30 kan je in de week lunchen.

Bij een aantal lekker hapjes dronken we het huisaperitief, sinaasappel en appellikeur met champagne. De hapjes bestonden uit varkensrilettes, bladerdeegstengels met kaasdip, kroketje van tonijn met basilicum, linzen met krab, komkommer en advocado en een mousse  van look, allemaal heel erg lekker.

Als eerste voorgerecht kregen we gemarineerde makreel, gelakte komkommer, radijs en mierikswortel, in het midden werd een bouillon van grany smith gegoten die zeer lekker en zurig was.
Daarna volgde een perfect gegaarde coquille van op de barbecue met een minder afsmakende risotto van bloemkool en een originele jus van rozijntjes. We waren goed gestart.
Het hoofdgerecht was fazant met appel en rozemarijn, gerookte knolselder waarvan de rooksmaak overheerste. De pommes dauphines waren lekker. Het stukje fazant van Annemieke was iets taaier.
Als nagerecht konden we kiezen tussen baba au rhum of kaas van het Diksmuids Boterhuis, wil je ze alletwee dan betaal je € 12 extra. Wij kozen kaas en kregen vier mooie stukjes, perfect geaffineerd. De broodjes die op tafel kwamen waren dat minder, ze hadden te lang in de oven gezeten en waren zwart aan de bovenkant, dit mocht de keuken niet verlaten hebben, zeker niet in een restaurant van dit niveau.
We sloten af met koffie en kregen een mooi bordje met macarons de Paris, truffels, cakejes,  marshmallows en oliebollen. De rekening die volgde was niet min, € 190 voor twee personen, van aperitief tot koffie.
Goffin is lekker en heeft heel wat in zijn mars maar mag niet slordig zijn in dingen die bijzaak lijken zoals de broodjes. Een kok die wil en kan koken op een hoog niveau moet zorgen dat alles klopt…

3 responses to “Lekker eten bij Goffin****

  1. Ik ga daar nu zaterdag gaan eten. Maar als je maar te zagen hebt over een broodje dan zwijg je beter. Misschien is dit een aanknooppunt voor een leuke babbel bij het vragen van wat brood… en zie dit niet als iets negatiefs!!!!

    1. Sorry maar ik vind dat ze gelijk hebben; Als je ze wil beoordelen voor een top restaurant gaat dat van af de ontvangst tot bij het betalen van de rekening en daar zijn ook de broodjes inbegrepen.En als dat allemaal in orde is hoeft men over deze broodjes niet te zagen toch geen fam. van deze zaak Hans om de zaak goed te praten???

  2. Dag Annemieke & Filip. Hierbij een up-to-date reactie. Van de lunch genoten vandaag (35€ 3-gangen) voorafgaand door een reeks super lekkere reeks apero-hapjes. Het was hemels lekker. Ook het broodje (zuurdesem) was perfect. Groetjes, Cathy & Filip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.