Pure C, pure smaken, puur genieten*****

Zondag zakten we met vrienden af naar Cadzand, Pure C stond op het programma, de resto-bar van Sergio Herman. We hadden enkele maanden geleden gereserveerd, ondertussen kregen ze ook nog een Michelinster, dat was mooi meegenomen.
Pure C is een onderdeel van het Strandhotel en ligt in de duinen met frontaal zeezicht.Het moeilijkste is nog om in het restaurant zelf te geraken, wij moesten toch een paar obstakels overwinnen, vanuit de duinen is het restaurant niet bereikbaar, maar eenmaal binnen gaat alles vanzelf…

Het interieur van Pure C staat in fel contrast met het hotel, hier is duidelijk nagedacht over de stijl. Ook de mensen van de bediening zijn hetzelfde gekleed, een casual outfit maar toch, ze passen in het geheel.

In de bar dronken we een aperitief en kregen we enkele amuses, een espuma van krab en aardappel, Thaise chips, een soort koud pizzatje en een bereiding van bloedworst.

Daarna kozen we voor het menu (€ 59) en werden we keer op keer weer overdonderd door de gerechten, de combinaties en de smaken. Zo aten we onder meer zeevruchten onder een gel met dashi, een bereiding met krab, appel, venkel en een sublieme kastanjepuree, een zeer lekkere risotto met ramenas en raap (een volledig vegetarisch gerecht die in schalen op tafel kwam), zeetong, artisjok en champignons.
Als hoofdgerecht kregen we hertekalf  met schorseneren en pijpajuin. Als dessert was er keuze tussen kaas of een crème Catalane met ananas en kruidencrumble.

Bij dit alles dronken we witte en rode wijn van de kaart en die is niet goedkoop, het goedkoopste flesje kost je al gauw € 30. De Spaanse witte wijn, José Pariente 2010 was super, net als de rode Chileense wijn.

We sloten af met een koffie en thee, waarbij de theeblaadjes door een witgehandschoende ober aan tafel in de theepot werden gedaan… We kregen er een bordje met snoepjes bij en ook een warm madeleintje.

De rekening kwam neer op € 110 per persoon en dat viel in verhouding wel mee, als je weet dat je soms ook € 90 moet betalen voor een viergangenmenu in een ander restaurant…

Een complete ervaring waar alles tot in de details klopt, attent en vriendelijk personeel, losse sfeer, heerlijk eten en een mooi zeezicht… We maakten ons de bedenking dat als we nu al zo onder de indruk zijn, hoe zou het dan in Oud Sluis zijn?

Een van de beste smaakervaringen van de voorbije jaren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.