Ma Passion in Roeselare****, subliem

Om een verjaardag te vieren weken we uit naar Roeselare. Langs de Diksmuidsesteenweg vind je Ma Passion in een mooie statige art decowoning. Vanuit de ruime inkomhall kom je in een salon waar je het aperitief kan drinken en de kaart bekijken. Je hebt er ook zicht op de bedrijvigheid in de keuken.  Op die kaart vind je enkele á la carte gerechten en een menu die je met twee of drie voorgerechten kan nemen. Voor de volledige versie betaal je € 74 (+ €30 voor het wijnarrangement), de korte versie kost je € 63 (+ € 25).

Bij het aperitief kregen we al enkele veelbelovende hapjes, waaronder een super bonbon van Oosterscheldepaling en een originele quiche Lorraine “anders bekeken”, even lekker waren ook de rilettes van gans en de koekjes met tandoori kruiden.

Ondertussen kozen we voor de lange versie van het menu en mochten we aan tafel. We waren telkens weer zeer onder de indruk van wat er op tafel kwam. Het begon met een tartaar van langoustines met strukturen van bloemkool en ganzenlever, daarna kwam er een mooie gegratineerde sint jacobsvrucht met chorizo, erwt en schuim van parmezaanse kaas. Derde voorgerecht was een sublieme gebakken rode poon met een ravioli met groene kruiden, venkel zorgde voor frisheid. Het hoofdgerecht was lam uit de Pyreneeën met heerlijke gebakken rijst en oesterzwam.

Het dessert werd in twee delen opgediend en bestond uit hazelnoot, chocolade en ananas. Ook hier kwam het frisse en lichte naar voren. De wijnen die bij de gerechten werden geserveerd waren zeer lekker en sloten er perfect bij aan.

Bij koffie en thee kregen we lekkere snoepjes zoals een mini appeltaartje en een sublieme combinatie van chocolade en limoen, turks fruit van passievrucht was ook wel de moeite.

Ma Passion was overheerlijk over de hele lijn, lekkere smaakcombinaties, lichte gerechten en topprodukten. Dit is zonder meer een topadres. De bediening liep overigens ook gesmeerd, al zat er wel wat tijd tussen het tweede en derde voorgerecht en het hoofdgerecht al is dat peanuts tegenover het lekkere eten.

We maakten nog de bedenking dat je voor een dergelijke menu in Brugge in een sterrenrestaurant terechtkomt, waar de prijs natuurlijk hoger ligt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.