Ten Bogaerde in Koksijde, eten in stijl ***(*)

Omdat het restaurantweek was reserveerden we een tafel in Ten Bogaerde in Koksijde en onlangs bekroond met een eerste Michelinster. Het restaurant is ondergebracht in de voormalige hoeve van de Duinenabdij. Een zeer mooie site niet ver van de militaire luchthaven van Koksijde.  Tijdens de restaurantweek kan je tegen een gunstig tarief gaan lunchen of dineren. Voor een restaurant met een of meer sterren betaal je een toeslag. Het menu ligt ook altijd op voorhand vast en kan je via de site bekijken. Een ideale manier dus om een restaurant te ontdekken.

Bij een glaasje huischampagne kwamen bladerdeegstengels en verse garnalen op tafel net als het kaartje met de menu op. We kregen ook nog een koud en warm hapje. Het warme hapje was roodbaars met erwt en munt, koud was de butternutpompoen met schuim van schimmelkaas, allebei lekker en origineel.

Als voorgerecht kregen we een canneloni van zeebaars, een super gaspacho van komkommer en dragon, quinoa en geitekaas, ook erg lekker.

Kwartel, linzen en kroketje van het kwartelpootje waren het hoofdgerecht vergezeld van een sabayon van mosterd. Vooral de sabayon bleef hangen, heel smaakvol en een perfecte gezel van het gerecht.

Weinig inspirerend was echter de citroentaart met crumble van speculoos en sorbet van framboos, net zoals de koekjes  bij de koffie, een zandkoekje, chocoladecakeje en kletskop samen met een lekkere orangette. Apart mochten we nog een melo cake van een bordje nemen.

Alles samen betaalden we 125 euro, € 35 voor het menu en € 15 voor de lekkere bijpassende wijnen, aperitief en koffie. Alles was lekker maar kon ons niet overtuigen dat we in een sterrenzaak zaten te eten, daarvoor miste het net dat ietsje meer. Al kan de luidruchtige tafel van acht dames die op hetzelfde moment een kookworkshop volgden er misschien ook voor iets tussenzitten. Toch blijft 35 euro voor deze menu een koopje, bedankt restaurantweek!

2 responses to “Ten Bogaerde in Koksijde, eten in stijl ***(*)

  1. Wij hebben ook in de restaurantweek gaan eten ,
    met dezelfdemenu maar wel een duurdereprijs –
    het was 28,00 euro voor de 3 gangenmenu-met daarbij 15 euro suppl. omdat ze een ster hadden -dus dit kwam op 43,00 euro pp. met daarbij enkel de aangepaste wijn à 13,00 euro pp.-kwam daarbij nog de koffie-geen aperitief-alles te samen voor 4 personen kwam dit op 235,00 euro -wij dan in dezelfde week gaan eten bij Danny Horseele bij een 2-sterrren zaak metdezelfde prijs en daar was het TOP en AF -chapeau Danny het geeft ons super deugd gedaan en van in het begin tot op het einde alles tot in detail afgewerkt -dit is gastronomie- bij Ten Bogaerde zoals u aanhaalt mis het de warme sfeer-het contact van mevrouw zelf -geen patron te bespeuren-het voorgerecht was goed -de kwartel ook -maar het dessert viel tegen-en zeker de koekjes voor op dit niveau van één ster -wat er ook was is dat de prijs van het menu in de restaurantweek duurder was dan als je normaal gaat eten tijdens de week -we zijn wel op vrijdagavond geweest en de prijs van de 3-gangen kost maar 38,00 euro- buiten nu 43,00 € –
    u had het geluk van niet het suppl. van 15,00 € te betalen ,tot ziens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.