La Trinité in Sluis, genieten zonder meer****

Deze week is er opnieuw een restaurantweek. Je kan tijdens die week gaan lunchen of dineren in de deelnemende restaurants tegen een verminderd tarief. Voor een lunch betaal je dan €22,50, een diner kost €27,50, zaken met één of meerdere sterren mogen een toeslag van €10 vragen. Wij trokken naar La Trinité in Sluis, sinds twee jaar hebben ze één Michelinster. Je vindt het restaurant op de markt van het grensstadje.

We werden stijlvol en vriendelijk ontvangen door de gastvrouw en het personeel die ons begeleiden naar een tafel op de bovenverdieping. De hele zaak is stijlvol ingericht met hoofdzakelijk witte en zwarte tinten.

Bij een glas huischampagne bekeken we het kaartje waar de menu voor die avond op stond. Je kon kiezen uit drie, vier of vijf gangen, met of zonder de passende wijnen. We kozen het volledige menu en gingen van start met enkele sublieme hapjes waaronder makaron met tomaat en avocado. Vervolgens kregen we twee meer Oosters getinte hapjes en een taartje van olijven. Een zeer sterke start!

Het eerste voorgerecht was Oosterscheldepaling met rode biet, appel, curry en coquille. Voortreffelijke kwaliteit en smaken die perfect bij elkaar pasten. De coquille was gegrild en had een heel diepe smaak.

Tweede voorgerecht was een scheermes met grijze garnalen en couscous, ook hier opnieuw een mooie presentatie en intense smaken.

Als hoofdgerecht aten we Livar kloostervarken, een varken die gekweekt wordt in een abdij van trappistenmonniken in het Nederlandse Echt. Pommes fondues, saus van truffel, geroosterde maïs en een koekje met een compote van pruim maakten van dit gerecht het hoogtepunt van de avond…

Het kaasplankje bestond uit vier soorten kaas; brie uit Meaux, een lepeltje geitekaas, een harde Hollandse kaas en een Italiaanse schimmelkaas. Een stukje smaakvol noten en rozijnenbrood lag er naast net als een beetje compote en honing.

Als dessert kregen we een bord met een lepeltje frambozensorbet en passievrucht en nog enkele andere bereidingen met framboos, lekker, fris en evenwichtig, zoals het moet zijn. Bij een koffie en verse muntthee kregen we nog verschillende snoepjes zoals een praline met pindakaas, mini citroentaartje, bladerdeegrolletje met banketbakkersroom, een buisje met rode vruchtenlikeur,…

De rekening bedroeg €205 van aperitief tot koffie, een menu werd zonder wijn genomen. Die wijnen waren misschien het enige minpuntje, persoonlijk vond ik ze over het algemeen te vlak van smaak. Het zorgt er natuurlijk ook voor dat ze de gerechten niet overheersen…

La Trinité krijgt zonder meer een plaatsje in ons lijstje met favorieten, hier wordt gekookt met inspiratie, de bediening loopt op rolletjes en je geniet van begin tot eind. Zo blijkt nog maar eens wat een verschil er kan zitten tussen twee zaken met eenzelfde Michelinquotering, het restaurant die we vorige keer bezochten tijdens de restaurantweek moet hier toch zijn meerdere in kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.