Burg 9, een sterke start ***(*)

Gisteren gingen we eten in Burg 9, op, hoe kan het anders, de Burg. Je vindt het restaurant net naast de Irish Pub. Het pand heeft een grondige renovatie achter de rug en die is geslaagd te noemen. Bij het binnenkomen valt meteen het plafond op in een soort glas in mozaïk. Even verder kom je in de bar, waar je ook gewoon iets kan komen drinken zonder te eten. Deze ruimte is bijna volledig in ’t zwart. Wanneer je blijft eten kan je kiezen om het aperitief daar te drinken of om onmiddellijk aan tafel te gaan. Wij dronken iets aan de bar en keken ondertussen in de kaart. Bij het aperitief kregen we olijfjes en sneetjes gedroogde ham.

We kozen voor het menu Burg 9 die je in de korte of lange versie kan krijgen. Wij kozen de korte versie voor €59. Aan tafel kregen we nog enkele lekker amuses. Een canneloni van ananas, rode biet en zalm, originele hapjes en lekker!

Het voorgerecht was een compositie die de zee, het strand en de duinen moest voorstellen. Een niet alledaagse combinatie van gemarineerde zeebaars op een emulsie van spinazie en zeekraal, schelpjes en een stukje konijn met een wortel. Een mooi bord qua presentatie en ook de smaken zaten goed, enkel het konijn was wat te droog. Bij het voorgerecht dronken we een glas witte wijn. Op de wijnkaart staan verschillende wijnen die per glas te verkrijgen zijn, een voordeel.

Het hoogtepunt was het hoofdgerecht. Entrcote van Black Agnus, geschroeid op de de barbecue en perfect gebakken. Daarbij kregen we nog een bordje apart met een tartaar van hetzelfde stukje rund. Een lekkere bordelaisesaus en vierkantjes friet zorgden voor een originele presentatie. We dronken er een lekkere Chianti Classico bij.

We kozen voor kaas in plaats van dessert (supplement €7). Vanop een kaaswagentje mochten we vier kaasjes kiezen en gedroogde vruchten, zoals het moet zijn.

Burg 9 is ons goed bevallen, de prijzen zijn die van de duurdere zaken maar de grote keuze aan wijnen per glas zorgen er voor dat je niet onmiddellijk voor een fles hoeft te kiezen. Uitbaters Silke en Kristof, die nog een deelname van Mijn Restaurant achter de rug hebben, hebben zwaar geïnversteerd in het gebouw en brengen mooie borden met originele combinaties. De bediening is van het niveau die je in dit soort zaken verwacht. Er is ook een binnenterras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.