Tête Pressée en Slagerij Dierendonck, een perfecte combinatie!

Deze middag zakten we af naar Tête Pressée waar Atelier Pressée op het menu stond. Een eenmalige samenwerking tussen de gekende slagerij Dierendonck uit Sint Idesbald en Tête Pressée. Slagerij Dierendonck is tot ver buiten Sint Idesbald gekend voor zijn rundvlees die, naargelang het ras, drie tot tien weken rijping heeft gekregen. De broer van Pieter, de chef, is landbouwer en kweekt Holsteinrunderen, Hendrik Dierendonck bracht het West Vlaams rood mee en daar gingen beiden mee aan de slag.

 

Fijne en lekkere bereidingen dus, geen wedstrijd om ter lekkerst maar gewoon genieten van vlees die zijn puurste smaken geeft.

Reeds bij het binnenkomen werd er indruk gemaakt, de volledige toog werd in beslag genomen door de stukken vlees. De twee levende exemplaren die buiten stonden niet nagelaten…

Wij zaten in totaal bijna zes uur aan tafel terwijl alles voor onze neus werd klaargemaakt. De chef op zijn gedreven manier, de slager eerst nog wat onwennig maar vol overgave. Ondertussen praatte hij honderduit over zijn passie en zoektocht naar goed vlees en zijn voornemen om het slagersberoep en nieuw elan te geven. Een slager moet in de eerste plaats een vakman pur sang zijn, een ambachtsman.

We proefden, knikten telkens goedkeurend, dronken Geuze en rode wijn,  lachten om de roze pakjes die de diensters droegen en gingen mee in hun beider passie: topproducten niet verprutsen maar hen de behandeling geven die ze verdienen en er voor zorgen dat de mensen rondom je genieten van je kunde…

 

One response to “Tête Pressée en Slagerij Dierendonck, een perfecte combinatie!

  1. zaten aan de kop van de eettoog ,en genoten mee van het verrukkelijke vleesfestijn (nu staan er toch al 2 dagen vegetarische gerechtjes op het menu)
    Ik zag dat jullie ook genoten van het aangenaam en interessante gezelschap van mijn culinaire goeroe :Agnes Goyvaerts van De Morgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.